Conform declarațiilor ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, bugetul pentru Rabla Clasic va fi de 405 milioane de lei: ”Această sumă ne va permite să creștem, așa cum am promis, la 60.000 numărul mașinilor uzate pe care le vom scoate din trafic. Românii care vor să fie pe lista celor 60.000 de beneficiari trebuie să știe că valoarea primei de casare rămâne la 6500 de lei (1350 de euro). Această primă poate să crească cu încă 1000 de lei, dacă mașina nou cumpărată se înscrie în pragul de emisii de 96 de g de CO2. Am introdus un eco-bonus nou în Rabla Clasic de anul acesta. Valoarea lui este tot de 1000 de lei adăugați la prima de casare. Eco-bonusul se poate cumula cu prima de casare în cazul în care mașina nou cumpărată este cu sistem GPL”.
De asemenea s-a decis inclusiv creșterea eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1700 de lei la 2500 de lei. Astfel, bonusul cumulat ar putea ajunge la 2000 de euro în cazul în care mașina nouă respectă regulile a două eco- bonus-uri. o altă noutate a programului este posibilitatea de a achiziționa prin program motociclete. Și în acest caz trebuie casată o mașină mai veche de 8 ani. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete noi este de 3500 de lei.
Programul RABLA PLUS – programul prin care se stimulează transportul cu emisii ZERO sau aproape de ZERO vine și el cu noutăți: o creștere a bugetului alocat cu 45% față de anul trecut. Rămâne neschimbată valoarea primei, de 10.000 de euro pentru mașinile electrice și 4.00 de euro pentru cele hibrid plug-in(dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou). Cei care achiziționeaza aceste vehicole sunt obligați să nu înstrăineze mașina pentru cel puțin un an. Pe acest program pot fi achiziționate și motociclete cu propulsie electrică.Cei care își doresc un astfel de vehicul primesc prin AFM 3000 de lei, adică peste 600 de euro. Dacă aleg să și caseze un autovehicul, li se va adăuga și prima de casare pentru motociclete.