Când atenția tuturor este concentrata pe cifrele sumbre ale pandemiei, pe numărul cazurilor de infectări cu COVID -19, al deceselor și al pacienților aflați în secțiile ATI, din țară, când toți oftăm îngrijorați numărând câte ventilatoare sunt în spitale, câte ne mai trebuie pentru a putea asigura dreptul la viața a tuturor romanilor, „băieții deștepți” se mișcă repede și prind contracte fără licitație, prin atribuire directă sau licitație simplificată, din banii destinați pentru hrana celor 350 de copii institutionalizați în cele 7 Centre de plasament din județul Prahova.
Le trebuie pește și conserve de pește copiilor la masa de prânz? Aduce firma Pam-Aly (contract in valoare de 81 470 lei).
Au nevoie copiii de fructe și legume? Rezolva firma Pam-Aly (contract in valoare de 277 515 lei).
Vor copiii ciocolată? Tot firma Pam-Aly rezolvă (contract in valoare de 71 988 lei).
Trebuie să aibă copiii produse de panificație și cofetărie în meniu? Aduce firma Pam-Aly (contract in valoare de 91 981 lei).
Toate aceste contracte au fost încheiate prin atribuire directă și licitație simplificată în doar două zile, 23 Aprilie și 30 Aprilie, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, care are in subordine centrele de copii. Patru contracte în valoare totală de 522 154 lei ( aproximativ 107 660 euro) în doar două zile, cu o singură firmă care are sediul intr-un apartament de bloc din PLOIESTI. Soluția de succes a „băieților deștepți” în timp de pandemie.
Contactat telefonic, directorul instituției, Călin Viorel, a declarat că pentru toate contractele „s-a respectat în totalitate legea și au fost publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Întrebat de ce toate contractele sunt încheiate cu o singură firmă, răspunsul domnului director a fost de-a dreptul siderant: „lucram de mulți ani cu această firmă, probabil de vreo 10 ani și nu au fost contestații sau reclamații de la beneficiarii din casele de copii, iar în această perioadă furnizorii nu s-au înghesuit cu oferte! „Oare așa sa fie, domnule director, într- o perioadă în care toți producătorii se tem de criza economică, agricultorii se vaita că nu au avut cui vinde legumele din aceasta perioadă, furnizorii nu au vrut să încheie un contract pe termen lung cu DGASPC- Prahova sau nu au avut loc de firma Pam-Aly care, așa cum ați declarat chiar dumneavoastră, a pus monopol pe banii instituției de aproape 10 ani, așa cum o dovedește și graficul profitului societății .