25 octombrie 2021
No menu items!

CU O ÎNTÂRZIERE DE APROAPE 5 ANI, ASTĂZI AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA LABORATORUL DE RADIOTERAPIE DE LA SPITALUL MUNICIPAL PLOIEȘTI

Cele mai vizualizate articole

Astăzi au început lucrările de construcție a Laboratorului de radioterapie cu energii înalte, în curtea Spitalului Municipal Ploiești, singura unitate medicală cu secție de oncologie din județul Prahova.

Primele discuții despre necesitatea imperativă ca in județul Prahova sa existe un astfel de laborator pentru ca pacienții oncologici sa nu mai facă naveta la București sau în alte centre medicale universitare din țara, după ce stau înscriși perioade lungi pe listele de așteptare, a început în anul 2014.

A fost obținută finanțarea de aproximativ 6 milioane euro pentru dotarea acestui laborator, primăria având doar obligația identificării terenului adecvat și susținerea costurilor de construcție a acestui laborator care trebuie sa întrunească niște caracteristici speciale, asemănător cu un „buncăr”. Costul pentru construcție a fost estimat la 2 milioane euro, iar Consiliul Județean Prahova a intrat în parteneriat alături de Primăria Ploiești, fiecare urmând sa achite jumătate din suma de construcție (aproximativ 1 milion euro fiecare).

Proiectul s-a împotmolit, însă, în ultimii 3-4 ani în ședințele de Consiliul Local, unde majoritatea PSD-ALDE s-a opus de fiecare data, invocând diverse motive astfel încât executivul sa nu poată demara acest proiect. Deși a făcut parte dintre cei care au votat constant împotriva acestui proiect, viceprimarul Cristian Ganea s-a lăudat astăzi pe pagina sa de facebook cu demararea lucrărilor, încercând să ascundă vinovăția pentru  întârzierea acestui proiect.

Astăzi, în sfârșit, lucrările au început și sa speram ca ele se vor  încheia în cel mai scurt timp.

Aproximativ 1.000 de pacienți din județul Prahova și județele învecinate ajung în fiecare an la Secția de Oncologie a Spitalului Municipal Ploiești iar realizarea acestui laborator le-ar da tuturor o șansă în plus la viața.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FOCARE NOI DE COVID ÎN JUDEŢ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte două focare active. Unul dintre ele este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH