11 mai 2021
No menu items!

Încă o stea a comediei românești a plecat spre ceruri!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Draga Olteanu Matei (n. 24.10.1933) a pierdut lupta cu boala. Actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri la spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași, unde a ajuns în stare gravă.

Cunoscută pentru rolul Veta lui Nea Marin sau pentru coana Chirița, Draga Olteanu Matei și-a dorit să joace în drame, nu în comedie. Actrița chiar a menționat că, la momentul în care a devenit studentă a institutului de teatru a plâns când i s-a spus că va fi actriță de comedie!

Culmea este că, poate cel mai bun rol al său, este unul comico-dramatic, cel din filmul ”Patima”(1975), o dramă socială, unul dintre cele mai bune filme românești de-a lungul timpului, unde și-a dovedit calitățile artistice neexploatate de nimeni până atunci.

Alături de Amza Pelea, a jucat rolul Veta în numeroase cuplete de televiziune, dar și în cel mai vizionat film românesc ”Nea Mărin miliardar”. Rolul de ”țărancă” i-a picat bine și în seria comică a ”Bobocilor”, alături de Marin Moraru.

Rolul din teatru și film Chirița a fost iarăși unul care a consacrat-o pe artista care, la începutul carierei se visa a fi una din ”divele” scenei românești.

Cariera sa cuprinde 90 de filme, peste 50 de spectacole de teatru și sute de apariții tv. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan. Din 1957 a fost actriță a Teatrului Național, dar a colaborat și cu alte teatre din țară.

Filmografie:

Telegrame (1960)

S-a furat o bombă (1962)

Un surâs în plină vară (1963)

Răscoala (1965)

Haiducii (1966)

Răzbunarea haiducilor (1968)

Astă seară dansăm în familie (1972)

Frații Jderi (1974)

Ștefan cel Mare – Vaslui 1475 (1975)

Ilustrate cu flori de cîmp (1975)

Toamna bobocilor (1975)

Patima (1975)

Zile fierbinți (1975)

Iarna bobocilor (1977)

Eu, tu, și… Ovidiu (1978)

Acțiunea „Autobuzul” (1978)

Pentru patrie (1978)

Nea Mărin miliardar (1979)

Un om în Loden (1979)

Dumbrava minunată (1980)

Buletin de București (1983)

Rămășagul (1985)

Căsătorie cu repetiție (1985)

Chirița în Iași (1988)

Narcisa Salbatica (Serial TV) (2010-2011)

Cuscrele (Serial TV) (2005)

Faimosul Paparazzo (1999)

Ministerul comediei (1999)

Dănilă Prepeleac (1996)

Coana Chirița (1986)

Promisiuni (1985)

Miezul fierbinte al pîinii (1983)

O lume fără cer (1981)

Iancu Jianu, haiducul (1981)

Iancu Jianu, zapciul (1980)

Audiența (1979)

Un om în londen (1978)

Gustul și culoarea fericirii (1978)

Avaria (1978)

Din nou împreună (1978)

Ultima noapte a singurătății (1976)

Serenadă pentru etajul XII (1976)

Instanța amînă pronunțarea (1976)

Bunicul și doi delicvenți minori (1976)

Filip cel bun (1974)

Pistruiatul (1973)

Explozia (1973)

Bariera (1972)

Facerea lumii (1971)

Frații (1970)

Prieteni fără grai (1969)

Zile de vară (1967)

Cine va deschide ușa? (1967)

Maiorul și moartea (1967)

Golgota (1966)

Fantomele se grăbesc (1966)

Merii sălbatici (1964)

Un surîs în plină vară (1963)

Liniște (1963)

Lupeni ’29 (1962)

Setea (1960)

Blanca (1955)

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul: ,,Extindere...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH