7 mai 2021
No menu items!

Planul de calitatea aerului din Ploiești și Brazi are două scenarii, cu atingerea obiectivelor de reducere a poluării

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Miercuri, 20 ianuarie, de la ora 17:00, va avea loc la sediul Palatului Administrativ, Sala Europa, din Bulevardul Republicii nr. 2-4, dezbaterea publică privind propunerea de elaborare a Planului integrat de calitate a aerului pentru municipiul Ploiești și comuna Brazi. Pentru cei interesați, pot vizualiza întregul Plan aici .

Obiectivul global al proiectului PLAN DE CALITATE A AERULUI AMBIENTAL DIN MUNICIPIUL PLOIEȘTI și COMUNA BRAZI îl reprezintă protecţia sănătăţii oamenilor și a mediului prin asigurarea unei bune calităţi a aerului înconjurător. În acest fel se realizează o sursă de informaţii corecte şi sigure necesare elaborării unor documente și stabilirii unor măsuri strategice în vederea protecţiei atmosferei şi se creează condiţiile îndeplinirii obligaţiilor de raportare asumate faţă de Uniunea Europeană. Activităţile proiectului vizează îndeplinirea următoarelor obiective specifice:

I. Evaluarea inventarelor locale de emisie pentru principalii poluanţi atmosferici pentru municipiul Ploieștiși comuna Brazi;

II. Evaluarea poluării de fond regional;

III. Evaluarea calităţii aerului prin modelarea dispersiei poluanţilor în aer, pentru anul 2017 pentru arealul municipiului Ploieștiși comuna Brazi;

IV. Concluzii la Studiul de calitate a aerului pentru Municipiul Ploieștişi comuna Brazi.

V. Identificarea de măsuri de reducere a emisiilor asociate cu diferitele categorii de surse de emisie și cuantificarea eficienţei acestora.

Municipiul Ploiești a fost încadrat în regimul de gestionare I pentru indicatorii de particule în suspensie (PM10), dioxid de azot și oxizi de azot (NO2/NOx) și benzen (C6H6), respectiv în regimul de gestionare II, pentru dioxid de sulf (SO2), monoxid de carbon (CO), nichel (Ni), plumb (Pb), arsen (As) și cadmiu (Cd), Comuna Brazi (PH) a fost încadrată în regimul de gestionare I, pentru indicatorii dioxid de azot și oxizi de azot (NO2/NOx) și benzen (C6H6).

Au fost identificate categoriile de activitate care influențează calitatea aerului pentru aglomerarea Ploiești și zona Brazi, astfel:

-trafic rutier-încalzire rezidențială, instituțională și prepararea hranei

-activități industriale

-alte activități (precum transportul feroviar de călători, creșterea animalelor în regim casnic, cultivarea plantelor).

Pentru evaluarea emisiilor din activități industriale, a fost utilizat inventarul național de emisii la nivelul anului 2017 cu datele prelucrate pentru un număr de 37 de operatori economici din Municipiul Ploiești, (din care 16 desfăşoară activităţi ce intră sub incidenţa Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale) și 9 operatori economici din Comuna Brazi (din care 6 desfăşoară activităţi ce intră sub incidenţa Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale și 3 desfășoară activități reglementate prin Ordinul nr. 1798 din 19 noiembrie 2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu).

Pentru atingerea obiectivelor din Planul Integrat de Calitate a Aerului, pentru anul de proiecție 2022 s-au stabilit două scenarii:

Scenariul de bază – reprezintă situația corespunzătoare unui an de proiecție în cazul dezvoltării principalelor domenii de activitate cu efect asupra calității aerului(evoluția indicatorilor: trafic, rezidențiali, industrial, agricultură, etc) în care se implementează măsuri identificate în alte proiecte, planuri și strategii locale sau la nivel național, măsuri care decurg din aplicarea legislației naționale care transpune directive europene cu efect de reducere a emisiilor, până în anul de proiecție 2022, în vederea atingerii obiectivelor de calitate a aerului și a calității mediului.

Scenariul de proiecție– reprezintă situația corespunzătoare unui an de proiecție în cazul dezvoltării principalelor domenii de activitate cu efect asupra calității aerului (evoluția indicatorilor: trafic,rezidențiali, industrie, agricultură, etc) în care se implementează atât măsurile din scenariul de bază cât și măsuri suplimentare cu impact în reducerea emisiilor în vederea menținerii calității aerului și a calității mediului. Planul Integrat de Calitate a Aerului include măsuri suplimentare (aferente scenariului de proiecție) care vizează categorii de activități identificate a exercita impact negativ asupra calității aerului: Transport – trafic rutier, Energie – încălzirea în sectorul rezidențial și instituțional – comercial, Industrie – măsuri pentru sectorul industrial, Alte surse – respectiv surse naturale.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Situația cazurilor noi de COVID-19 în Prahova- vineri 7 mai

În Prahova rămân două localități cu o rată a cazurilor noi de peste 3 la o mie de locuitori....

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH