16 aprilie 2024
No menu items!

SAJ Prahova a reacționat în urma incidentului de pe pârtia Kalinderu!

Cele mai vizualizate articole

Serviciul de Ambulanță Judeţean Prahova a transmis un comunicat de presă referitor la incidentul de duminică:

“Serviciul de Ambulanță Judeţean Prahova a fost solicitat in data de 16.01.2021 la ora 15:24, prin 112, la pârtia Kalinderu Buşteni -Punctul de prim ajutor Salvamont pentru o femeie in vârsta de 44 ani : motivul solicitării traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conştienta prin cădere de la acelaşi nivel după ce a fost lovita de o sanie. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj medical de urgenta tip B2 ( asistent medical si ambulanțier).

Accesul, de la bariera pana in fata Punctului de lucru Salvamont ( care se afla la baza pârtiei Kalinderu) se face pe un drum public, de o parte si de alta a acestuia aflându-se chioşcuri si tarabe. Este o zona extrem de aglomerata si persoanele se deplasează atât pe trotuar cat si pe drumul public, fiind necesara atenţionarea acustica pentru evitarea unor accidente neprevăzute. Pe aceasta porţiune de drum cat si la locul de garare al ambulantei (in fata punctului de prim ajutor) a fost necesara sa se folosească atenţionarea acustica cat si verbala pentru evitarea incidentelor. Cu toate acestea persoanele se îndepărtează cu greutate ignorând atenţionările asistentei medicale cat si avertizările sonore.

Astfel unul dintre turiştii prezenţi la locul incidentului a aruncat spre cabina şoferului conţinutul unui pahar (geamul din partea dreapta a cabinei şoferului era deschis) astfel conţinutul lichid al paharului a fost aruncat in cabina şoferului peste asistenta medicala si bordul maşinii ( unde se afla si staţia radio, tableta RM etc), adresând si injurii verbale.

Pacienta in vârsta de 44 ani era conştienta la preluare si acuza cefalee, era confuza si a fost necesara transportarea ei pe targa pana la o ambulanta. După evaluare a fost transportata pentru investigaţii suplimentare la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Menţionam ca preluarea tuturor pacienţilor de la cabinetul de prim ajutor se face in fata cabinetului medical fiind acces pentru ambulanta. Deasemenea orice ambulanta aflată în misiune își foloseşte mijloacele de atenţionare acustice si vizuale de la plecarea din staţie pana la locul solicitării, conform OGU nr. 195/2002, art.61 si 62”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ATENŢIE, PĂRINŢI! UN COPIL A DISPĂRUT DINTR-UN PARC DIN PLOIEŞTI! SFATUL POLIŢIŞTILOR

În această după amiază, în jurul orei 18.45, un bărbat a anunţat la 112 faptul că fiul prietenei sale,...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies