12 aprilie 2021
No menu items!

SE ÎNCHID UNELE CENTRE DE VACCINARE DIN PRAHOVA. LISTELE DE AŞTEPTARE- MUTATE

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Câteva centre de vaccinare din Prahova, deschise în cadrul spitalelor, nu vor mai funcţiona în etapa a III-a de imunizare, astfel că listelte de aşteptare au fost mutate către centre nou înfiinţate sau cu flux suplimentar aflate în aceeaşi localitate şi care vor folosi acelaşi tip de vaccin.
Astfel, lista de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti sectia Nord a fost mutata la centrul din cadrul Spitalului Municipal Ploiesti, lista de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti sectia Boldescu a fost mutata la centrul din cadrul Spitalului Municipal Ploiesti, lista de la Spitalul Municipal Campina a fost mutata la Centrul Casa Tineretului Campina, iar lista de la Spitalul Orasenesc Urlati a fost mutată la Centrul de vaccinare Casa de Cultura Urlati.
Notificarea persoanelor aflate pe lista de asteptare se va realiza in functie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei nationale de vaccinare si ordinea cronologica de inscriere, dupa cum urmeaza:
– persoanele din categoria 2a (populatia de risc), cu varsta peste 65 ani sau cu boli cronice
– persoanele din categoria 2b (lucratori din domeniile esentiale)
– persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populatia generala)
Beneficiarul va avea posibilitatea sa se programeze la vaccinare, iar daca nu exista locuri disponibile in centrul ales, poate optapentru inscrierea pe lista de asteptare aferenta centrului respectiv.
Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile pentru persoanele inscrise in lista deschisa pentru acel centru, cu respectarea prioritizarii: 75% persoane din cadrul populatiei la risc si 25% lucratori in domeniile esentiale, iar in centrele in care raman locuri libere vor putea sa se programeze persoanele din etapa III.
Modalitatile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele inscrise pe listele de asteptare sunt urmatoarele:
– pentru cei care aleg programarea individuala pe platforma electronica, la momentul in care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a inscris, beneficiarul primeste o notificare in acest sens, iar ulterior va intra in aplicatie, pentru alegerea zilei si a intervalului orar. Persoana care nu confirma locul disponibil in termen de 24 ore de la primirea notificarii, va mai primi inca 2 notificari ulterioare. In lipsa unei confirmari in acest interval de timp, beneficiarul ramane pe lista de asteptare, insa va pierde pozitia ocupata initial.
– Pentru persoanele care opteaza pentru programarea prin call center, la numarul 021.414.44.25, atunci cand va aparea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a inscris, va fi programat la vaccinare in ziua si in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea. Daca nu se prezinta la vaccinare, vor trebui sa isi faca o noua programare pe lista de asteptare.

Lista de la Spitalul Orasenesc Valenii de Munte, spital care nu continua in etapa III, inca nu a fost mutata, deoarece la acest moment nu exista confirmare din partea Primariei Valenii de Munte ca centrul de vaccinare stabilit este operationalizat, astfel incat sa isi poata incepe activitatea la momentul disponibilitatii vaccinului.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

VENTILATOARELE DE LA „VICTOR BABEŞ”, OPRITE DIN CAUZA PRESIUNII MARI. ATITUDINEA FIRMEI DISTRIBUITOARE

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că ventilatoarele unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul "Victor Babeş" s-au...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH