Sindicatul Poliției Locale Ploiești a recționat la declarațiile primarului Andrei Volosevici, cu un comunicat… un pic agramat…
Ce ne spune sindicatul: că, de fapt sunt doar 220 salariați, dintr-un total al organigramei de 240; că 162 sunt polițiști locali, din care 102 sunt în cadrul Serviciului Ordine Publică.
Aflăm că polițiștii locali beneficiază de un week-end liber la 6 săptămâni, fără sporuri de week-end, sărbători legale sau condiții de muncă! Despre salarizare spun că e ok, dar și că fiecare salariat beneficiază de norma de hrană, care se acordă lunar în cuantum de circa 1000 lei neimpozabil, conform actelor normative de acest drept beneficiază orice angajat din sistemul național de ordine și liniște publică, polițiștii locali fiind forță complementară în cadrul acestui sistem.
Referitor la ”beneficiarii de scutiri medicale” aici… s-a stricat calculatorul, a picat netul, nu știm dar fraza e asta: ”În acest sens, circa 40 de polițiști locali din cadrul mai multor servicii de la Ordine Publica doar 22 iar doar 11 dintre acestia au restrictionat munca de noapte , au primit de la medicul de medicina muncii, calificativul apt condiționat, datorită nivelului ridicat de risc și problemelor de sănătate (la marea majoritate dobândite în timpul desfășurării serviciului), dar la nivelul instituției nu există posibilitatea să fie mutați în alte locuri de muncă”.
Deci, 40, dar 22, însă 11!!!
Apoi se continuă, poate și cu ceva lacrimi pe tastatură, cu un text liric: ”În urma controlului medical anual obligatoriu, medicul de medicina muncii le-a cerut celor care au primit apt condiționat să meargă la control la medici specialiști pentru a le stabili diagnosticul și tratamentul necesar, precum și recomandări privind posibilitatea de a muncii în ture, ore de noapte, de a conduce autovehicule, etc. Unii dintre aceștia cu diabet sau alte probleme de sănătate au dorit să lucreze în ture sau de noapte dar medicii le-au interzis acest lucru sau care chiar dacă medicul specialist nu le-a interzis munca în ture sau de noapte, medicina muncii tot le interzice”.
Apoi ni se spune că majoritatea salariaților sunt în instituție de pe vremea Gardienilor Publici, vârsta medie fiind de 55 de ani, și că la Poliția Locală se pensionează la 65 de ani, nu ca la Poliție și Jandarmerie, la 50 de ani!
Sindicatul vine și cu o soluție… montarea de camere video peste tot- poate și la noi în casă- ca să iasă, ziua, și cine o putea și noaptea, doar dacă se vede ceva pe monitor!!! Păi și cine va monitoriza camerele video? Că o să veniți cu probleme de vertij, poate cu certificat medical de nevăzător…