23 octombrie 2021
No menu items!

PLOIEȘTEANUL RĂZVAN OCHEA, ORIGINAL DIN ȘTEFEȘTI, A AJUNS VICECAMPIONUL ROMÂNIEI LA CULTURISM

Cele mai vizualizate articole

În perioada 9-11 septembrie s-a desfășurat la Sibiu, cel mai mare concurs de Culturism si Fitness din România, Campionatul Național pentru cadeți, juniori, seniori și masters, unde au participat peste 800 de sportivi din toată țara.

La această ediție, Ploieștiul a fost reprezentat de Răzvan Ochea, multiplu medaliat național și internațional la culturism și fitness. Originar din comuna Ștefești, Răzvan este absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatică de gestiune din cadrul Universității de Petrol și Gaze Ploiești.

PRIMUL CONTACT CU SPORTUL, FOTBALUL

Drumul spre sportul de performanță nu a fost deloc ușor. Primul contact cu sportul l am avut încă de la vârsta de 6 ani, pasiunea mea de pe atunci fiind fotbalul, fiind legitimat la un club de fotbal până la vârsta de 19 ani când în viața mea au apărut fitness-ul si culturismul.

La vârsta de 14 ani în urma unor controale și probleme de sănătate, doctorul specialist mi-a cerut să renunț la fotbal și la sport, din cauza unor afecțiuni la inimă.

Mi s-a interzis să mai fac sport, pentru a nu îmi pune în pericol starea de sănătate însă astăzi am ajuns să fac sport de performanță.

A AJUNS UN OM DISCIPLINAT

Răzvan Ochea a devenit un alt om după ce s-a apucat de culturism și fitness. Ștefeșteanul recunoaște că acest sport l-a făcut să fie o persoană foarte disciplinată, perseverentă, dar și una care trebuie să facă numeroase sacrificii.

”Din punctul meu de vedere este un sport greu și foarte complex din multe aspecte. Trebuie să te autodisciplinezi total. În afară de odihnă, nutriție specializată și antrenamente nu prea mai poți face altceva. M-a atras acest sport fiindcă aveam nevoie activitate fizică și de o nouă provocare în viața mea. Îmi doream să fac performanță în sport, pentru a avea o motivație în plus. M-am apucat de culturism în toamna anului 2016, mai precis 5 octombrie, la îndemnul unui coleg de facultate și nu regret nici o secundă că am decis să fac acest lucru”.

„Culturismul este un sport care necesită numeroase sacrificii”

La doar 24 de ani, Răzvan a intrat din acest an în rândul „seniorilor”, el participând în cadrul competiției la categoria de vârstă 24-40 ani. Un dezavantaj ușor de sesizat, având în vedere maturitatea musculară, anii de experiență și notorietatea celorlalți concurenți mai experimentați. Nu a fost însă prima provocare de acest fel pentru el, anul acesta reușind să-și demonstreze valoarea pe plan internațional cu finală la Campionatul Balcanic din luna iunie. Pe scena de la Sala Transilvania, Răzvan a intrat la categoria grea, 90 kg culturism seniori, unde a câștigat titlul de vicecampion al României. Succesul este cu atât mai impresionant având în vedere că Răzvan a intrat pe scenă cu greutatea de 74 kg.

”Drumul nu a fost ușor, luna august, ultima lună premergătoare competiției și cea mai grea de altfel, a fost o lună de foc, având în vedere că am întâmpinat unele dificultăți, dar peste care am reușit să trec cu bine. La data de 9 august am început pregătirea pentru competiție, având greutatea de 94 kg. În urma antrenamentelor intense si a unei diete drastice, am ajuns în data de 11 septembrie, sa urc pe scenă cu greutatea de 74 kg. În ultimele 2 zile înainte de cântarul oficial, am stat fără să beau apă și să mănânc, iar odihna pentru acele 48 de ore, a fost de maxim 6 ore de somn. Timp de o lună am fost nevoit să fac naveta Stefesti-Ploiesti zilnic, pentru a putea fi prezent la sală atât pentru clienții mei cât și pentru a-mi face cele 3 antrenamente de care aveam nevoie pentru a ajunge în forma maximă pentru marea competiție. Însa toate acestea nu m-au făcut să renunț și să mă dau bătut. Rutina mea zilnică în ultima lună, a fost una foarte strictă:mă trezeam la ora 04:00, la ora 05:00 ajungeam în Ploiești. Urma o oră de cardio pe bandă până la ora 06:00, după care incepeam orele cu clienții conform programului. Următorul antrenament, cel de forță avea loc la ora 14:00, apoi din nou lucrul cu clienții la Personal Training, ca la final de zi, după închiderea sălii, rămâneam la încă o oră de cardio pe bandă. La toate acestea se adaugă și cele 7 mese pe care trebuia să le am pe parcursul întregii zile conform programului nutrițional. Toate acestea puse cap la cap și fără ajutorul unui antrenor specializat sau a unei echipe de colaboratori, am reușit să realizez un rezultat important la prima competiție de seniori la care am participat”.

O performanță extraordinară, mai ales într-o perioadă în care pandemia a tulburat activitatea în toate sectoarele, mai ales în sport.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PLOIEŞTIUL- PE LOCUL 3 ÎN JUDEŢ LA INCIDENŢA CAZURILOR COVID

Municipiul Ploieşti a ajuns, azi, pe locul al treilea în judeţ după rata de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH