19 iulie 2024
No menu items!

CÎMPEANU: ŞCOALA ÎNCEPE PE 8 NOIEMBRIE. ANUNŢ DESPRE TEZE

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, azi, că şcoala va începe în 8 noiembrie, dar vineri se va anunţa în ce fel se vor susţine cursurile, în urma consultărilor cu autorităţile sanitare. Totodată, el a anunţat că s-a luat decizia de a se reduce numărul de teze susţinute de elevi. Tezele vor putea fi susţinute de elevi după revenirea la şcoală cu prezenţă fizică, inclusiv în semestrul al doilea.

„Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile”, a spus Cîmpeanu.
Potrivit acestuia, nu vom ajunge în situaţia ca, dacă în jumătate de ţară avem o situaţie cu puţine cazuri, să nu poată funcţiona cu prezenţă fizică aceste şcoli.

„Am decis să reducem numărul de teze pe care elevi îl vor susţine în acest an. La clasa a opta, în loc de 3 teze, 2 teze. Cu prezenţă fizică”, a anunţat Cîmpeanu.

El a adăugat că pentru liceu numărul tezelor va fi redus de la 4 la 3.

De asemenea, Cîmpeanu a menţionat că ponderea unei teze este de 25% în media finală şi că va fi redus numărul de note necesare pentru încheierea mediei, la minim două.

„Dacă avem două note şi teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37% înseamnă mai mult decât nota la teză”, a arătat el.
Potrivit ministrului Educaţiei, tezele vor putea fi susţinute începând din 6 decembrie, iar cadrele didactice vor putea stabili perioada optimă pentru susţinerea acestora.

„Fiecare elev să aibă o perioadă să îşi poată corecta rezultatele dacă nu au fost satisfăcătoare. Cei care nu vor putea să susţină tezele fizic, din motive independente de voinţa lor (…), acest lucru se va putea face, după revenirea la şcoală, chiar dacă revenirea va fi în semestrul doi”, a explicat Cîmpeanu.

De asemenea, pentru acei elevi din şcoli în care, din cauza ratei de infectare ridicate, nu se vor putea susţine tezele cu prezenţă fizică, susţinerea acestora se va putea face după revenirea la şcoală faţă în faţă.

Cîmpeanu a precizat că elevii din învăţământul gimnazial şi liceal ar urma să reînceapă şcoala, după vacanţa de iarnă, în 3 ianuarie, iar grădiniţele şi învăţământul primar pot începe în 10 ianuarie,

Întrebat la ce rată de incidenţă vor putea fi deschise şcolile, Cîmpeanu a replicat: „Este singura întrebare la care nu am un răspuns. Vom semna aceste reglementări pe 5 noiembrie, depindem de autorităţile sanitare”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies