16 iulie 2024
No menu items!

CUM AU FOST FURATE BULETINELE DE VOT DE LA ALEGERILE DIN CIORANI. FILMUL EVENIMENTELOR

Cele mai vizualizate articole

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care instrumentează dosarul privind furtul buletinelor de vot de la alegerile locale din comunea Ciorani din arhiva Judecătoriei Mizil au refăcut filmul evenimentelor.
„Cheia” în derularea furtului a fost reprezentată de informaţiile furnizate de primarul Marin Voicu celor două persoane implicate în acţiuna propriu-zisă.

„Astfel, cunoscând noua locaţie unde au fost depozitate buletinele de vot, AA BB (n.r. primarul Marin Voicu) le-a transmis celor doi participanţi datele necesare punerii în executare a planului infracţional- poziţionarea clădirii şi încăperea unde se aflau depozitate buletinele de vot, faptul că acestea sunt monitorizate de camere de supraveghere video, uşa de acces pe care urma să se pătrundă (aflată în spatele clădirii), dar şi lipsa pazei umane”, spun procurorii.
„În baza înţelegerii anterioare, inculpatul EE FF GG s-a întâlnit cu inculpatul CC DD şi împreună s-au deplasat cu autoturismul marca (…) în oraşul Mizil, (…). Inculpatul CC DD a pătruns în curtea clădirii, după care s-a deplasat la uşa secundară de acces, dispusă în spatele imobilului, a deschis lacătul de la grilajul metalic şi, cu un corp dur, a forţat uşa de acces în imobil, în timp ce inculpatul EE FF GG a asigurat paza locului faptei. În jurul orei 19,40, inculpatul CC DD a pătruns în interiorul clădirii, respectiv în holul de la uşa secundară de acces, utilizat de către Primăria Mizil, după care, pe o uşă neasigurată, a pătruns într-o încăpere utilizată de Judecătoria Mizil, pe suprafaţa căreia sunt dispuse numeroase fişete metalice. (…) Având în reprezentare acţiunile pe care urma să le desfăşoare (desfacerea sacilor, identificarea anumitor categorii de buletine de vot şi sustragerea acestora), activităţi care necesitau o durată de timp relativ mare, desfăşurate chiar în zona de focalizare a camerei, pentru a acţiona nestingherit, autorul a luat decizia să scoată din funcţiune sistemul de supraveghere video aferent acestei camere”, mai spun procurorii.
După ce a mişcat camera din poziţia iniţială, inculpatul a petrecut circa 25 de minute pentru a sustrage buletine de vot.
„La ora 19:45:55, a escaladat mai mute obiecte depozitate sub camera de supraveghere (în afara razei de acţiune) şi, cu ajutorul obiectului descris mai sus, a mişcat camera din poziţia iniţială, astfel încât aceasta a mai surprins doar tavanul încăperii. Timp de circa 25 minute, (…) a desfăcut mănunchiurile de fire de la sacii ce conţineau buletinele de vot şi a sustras un număr de 4308 buletine de vot, dintre care 2454 buletine de vot valabil exprimate şi 1854 de buletine de vot anulate, pe care le-a aşezat în geanta de voiaj, iar la ora 20:10:02, a părăsit camera şi s-a îndreaptat spre holul secundar de acces, pe unde a pătruns în clădire. În momentul în care a ieşit în exteriorul imobilului, a închis uşa forţată, fără a o asigura, precum şi grilajul metalic, pe care l-a asigurat cu acelaşi lacăt, după care s-a deplasat la maşină şi împreună cu inculpatul EE GG au plecat în localitatea Ciorani, folosind acelaşi traseu de deplasare. (…) Din modul în care a acţionat inculpatul CC DD, care, pe lângă sustragerea buletinelor de vot, a şi mutat teancuri de buletine de vot în alţi saci decât în cei în care au fost depozitate iniţial, se observă că, întrucât acesta nu a putut să sustragă toţi sacii cu buletine de vot, a încercat să îngreuneze activităţile organelor de urmărire penală şi să creeze un climat de nesiguranţă cu privire la activităţile efectuate de organele de poliţie care au procedat la renumărarea buletinelor de vot”, arată datele din anchetă.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies