19 iulie 2024
No menu items!

DOCTORUL GEORGETA HANGANU : „ȘI MEDICII PLÂNG, CÂTEODATĂ „

Cele mai vizualizate articole

   

Când vorbim despre doctorul Georgeta Hanganu, de la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, am putea s-o descriem pe scurt ca fiind „omul care sfinţeşte locul“ sau una dintre acele persoane prin mâinile căreia Dumnezeu lucrează. De mai bine de trei decenii, aproape toţi cei care au trecut pragul Centrului pentru a dona o „picătură de viaţă“ au întânit-o pe „doamna de la sânge“. Un om cu care empatizezi din primul moment. O persoană caldă, care şi-a păstrat de la origini accentul moldovenesc şi care are întotdeauna răbdarea de a te asculta, dar şi de a-ţi explica pe îndelete toate procedurile. Şi-a conştientizat de mult rolul: cel de mediator între omul dornic să facă un bine şi cel care luptă să trăiască.

După ce a terminat Facultatea de Medicină şi a profesat şase ani în judeţul Galaţi, la Spitalul Judeţean şi într-o comună, pentru că aşa impuneau regulile de atunci, Georgeta Hanganu şi-a dorit să ajungă la un centru de transfuzii. Paşii au purtat-o către Ploieşti, unde, în 1990, a fost scos un post la concurs, iar de atunci face punte între donator şi pacient.     

Este probabil una dintre cele mai cunoscute și sufletiste persoane pe care mulți dintre prahoveni o cunosc. Este omul prin mâinile căruia „curge“ viață și pe care o vei vedea cu acea inimă strânsă și ochi în lacrimi, rezonând cu durerea celui căruia apropiatul are șanse minime de supravieţuire sau care nu a mai putut fi salvat.

Cu o energie debordantă, dr. Hanganu găseşte zilnic soluţii. Este sufletul echipei pe care o mobilizează permanent pentru a răspunde tuturor nevoilor. S-a adaptat vremurilor şi a devenit extrem de activă pe paginile de socializare. Promovează campaniile proprii, apelurile urgente, mai ales pentru grupele rare cu RH negativ, dar şi pe oamenii care au făcut o faptă bună, donând sânge sau plasmă.

Nu puţine au fost situaţiile în care a mutat parte din personalul centrului în diverse zone la județului, mergând în comunități şi, cu o mână de ajutor din partea preoţilor, voluntarilor sau autorităţilor locale, i-a convins pe mulţi să doneze. Poate că unii ar fi făcut-o şi în alte situaţii, dar aflaţi la zeci de kilometri de Ploieşti le este greu să bată drumul până la Centru.

̧

Ascultă cu strângere de inimă acele povești în care sângele sau derivatele acestuia trebuie să ajungă la tineri și copii care fie au trecut prin accidente grave, fie au o boală cumplită. Acestea sunt, de altfel, și situațiile în care lumea reacționează imediat, impactul emoțional fiind unul puternic. Din păcate, cazurile de acest gen se înmulțesc de la un an la altul…

Drumul pe care şi l-a ales şi l-ar fi încununat cu succes în orice ţară. A urmat o serie de specializări în Franţa, iar diplomele obţinute acolo i-au deschis graniţele în a profesa oriunde. Dar nu oriunde este acasă! Aşa că, fără echivoc, a ales să revină în România şi în judeţul unde şi-a prins temeinic rădăcinile.

Cei care vor să facă o faptă bună, pot merge pe Șoseaua Vestului 24 A, Ploiești, la Centrul de Transfuzie Sanguină, în fiecare zi de luni până vineri sau pot spune prezent campaniilor derulate în teritoriu. Dincolo de satisfacția binelui făcut, aceștia vor beneficia de șapte bonuri de masă, de o zi liberă la serviciu, de decontarea transportului, iar dacă este ploieștean va primi reducere de 50% pentru unul dintre traseele RATP, timp de o lună.

:

Proiect : Consiliul Județean Prahova #103prahoveniemblematici

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies