29 iunie 2022
No menu items!

POLIŢIŞTII, JANDARMII ŞI POMPIERII- ÎN ALERTĂ ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE

Cele mai vizualizate articole

Structurile de intervenţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor fi în alertă în perioada sărbătorilor pascale pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.
Astfel, în această perioadă, peste 200 de poliţişti vor fi la datorie zilnic în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult de pe raza judeţului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier şi a evita formarea de aglomerări de persoane.
De asemenea, poliţişti rutieri vor fi prezenţi, zilnic, pe principalele artere rutiere din judeţul Prahova, în special pe drumurile naţionale, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente nedorite. Aceştia vor folosi aparate radar, aparate etilotest şi drug test, în vederea depistării şoferilor care încalcă legislaţia rutieră.
Totodată, peste 160 de pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice, vor fi pregătiţi zilnic să intervină.

În această săptămână inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au derulat, la nivel judeţean, 23 acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la unităţile de cult, mănăstiri şi ansambluri mănăstireşti. Pe timpul verificărilor au fost depistate 95 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 95 de avertismente.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 10 misiuni de recunoaştere în teren, la unităţile de cult verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În noaptea de Înviere vor fi operaţionalizate şi 19 echipaje de intervenţie la bisericile şi mănăstirile unde este aşteptat un număr mare de persoane.
Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
În această perioadă se vor afla în dispozitiv şi peste 250 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, care vor acţiona atât independent, cât şi alături de celelalte structuri ale MAI.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN PRAHOVA. DOZATOARE CU APĂ- ÎN MAI MULTE ZONE ALE PLOIEŞTIULUI

Prahova se află sub avertizare Cod galben de caniculă. În acest context, Primăria Ploieşti anunţă că se vor lua o...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH