16 iulie 2024
No menu items!

VOLOSEVICI: INTUIŢIA ÎMI SPUNE CĂ NU PREA VOM AVEA CĂLDURĂ LA IARNĂ. EL PASEAZĂ PROBLEMA LA POLIŢEANU

Cele mai vizualizate articole

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, prevede (din nou) un scenariu sumbru în ceea ce priveşte furnizarea căldurii în sistem centralizat, dar se spală pe mâini de această problemă chiar dacă mandatul lui încă nu s-a încheiat şi pasează rezolvarea ei în braţele primarului ales, Mihai Poliţeanu.

„Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”, a spus Volosevici, azi, într-o conferinţă de presă şi, imediat, a continuat cu pasarea responsabilităţii:

„Pe cale de consecinţă, eu solicit public domnului Mihai Poliţeanu, prin echipa pe care o are, să ne spună care consideră că sunt paşii pentru a încălzi oraşul în iarna asta, că nu se prea poate aşa. Adică, noi ne-am făcut treaba, gazele sunt achiziţionate, în sensul că există în depozite, deci sunt şi stocate, la 120 de lei, nu la 150 de lei, dar ele pe undeva prin octombrie trebuie plătite şi atunci cer ca public domnul viitor primar Poliţeanu să îşi facă paşii, să ne spună <uite, ăştia sunt paşii mei pe care i-am stabilit cu echipa mea>, şi noi îi vom urma, că să nu aud la un moment dat prin octombrie că nu s-a întâmplat şi că nu avem încălzire în oraş pentru că nu a vrut Volosevici”.

El a explicat şi că nu poate fi luat un împrumut pentru plata gazelor.

„Noi nu am luat un împrumut, am girat un împrumut şi lucrul ăsta s-a putut pentru că, pentru anul trecut, a fost modificată legislaţia, nu doar pentru Ploieşti, ci pentru mai multe oraşe. În momentul ăsta, şi ca să ne lămurim că u sunt deloc de rea credinţă şi vreau să se înţeleagă lucrul ăsta, noi am trimis deja la Ministerul Finanţelor, noi am trimis şi la SGG (Secretariatul General al Guvernului – n.r.), am trimis şi la Consiliul Judeţean, şi pe ajutor financiar, şi pe modificarea legislaţiei. Adică paşii i-am cam făcut noi, dar poate există alte idei pe care o îl rog pe Mihai (Poliţeanu – n.r.) să le spună public, ca le urmărim, să nu apară vreo discuţie că a împiedicat Volosevici şi administraţia Volosevici nu ştiu ce încălzire de prin Ploieşti. Văd că uşor, dar sigur ne îndreptăm spre nişte lucruri de genul ăsta. Deci, avem solicitări către SGG pentru ajutor din partea Guvernului la nivel de încălzire, avem solicitări către Consiliul Judeţean cu acelaşi scop, avem solicitare, dar care ne-a venit nefavorabilă, din partea Ministerului Finanţelor că nu se poate modifica (…) legislaţia. (…) Nu putem să luăm un împrumut pentru funcţionare, nu permite legea. Anul trecut am girat Termo Ploieşti, care a făcut un împrumut pentru funcţionare, pe o variantă de lucru legislativă creată pentru sezonul anului trecut de către Guvernul României”, a adăugat primarul aflat încă în funcţie.

 

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies