16 iulie 2024
No menu items!

Primul parc fotovoltaic finanțat prin PNRR este în Prahova!

Cele mai vizualizate articole

Astăzi, 5 iulie, a fost inaugurat primul parc fotovoltaic finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acesta se află în satul Dârvari, comuna Valea Călugărească. Parcul fotovoltaic are o capacitate de cinci megawați. La eveniment a participat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a subliniat importanța acestui proiect în contextul PNRR. Parcul include și o componentă de stocare de un megawatt, reflectând tendințele actuale din piața energetică și accentuând importanța capacității de stocare în asigurarea stabilității sistemului energetic național.

”Astăzi am inaugurat Parcul Fotovoltaic SAPE din Dârvari 2, un proiect cu impact semnificativ pentru viitorul energetic al României. Acest parc nu este doar un pas important pentru sectorul energetic, ci și un simbol al progresului către un viitor mai curat și mai sustenabil.

Ce înseamnă acest parc fotovoltaic pentru noi toți?

Energie curată și ieftină: Vom produce suficientă energie electrică pentru a alimenta mii de locuințe, reducând astfel dependența de sursele tradiționale de energie, mai scumpe și mai poluante.

Stocare inteligentă: Parcul include și sisteme de stocare a energiei în baterii, asigurând astfel disponibilitatea neîntreruptă a energiei.

Impact pe termen lung: De-a lungul operațiunii sale, acest parc va produce peste 120.000 MWh de energie, contribuind semnificativ la reducerea emisiilor de carbon și la protejarea mediului.

Acest proiect a fost posibil datorită unei finanțări totale de aproape 29 milioane de lei, din care o parte semnificativă a venit prin PNRR. Este un exemplu clar al modului în care fondurile europene pot fi folosite pentru a moderniza România, atunci când există viziune și proiecte bine puse la punct”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies