21 aprilie 2024
No menu items!

România a ajuns la cazul de coronavirus 50!

Cele mai vizualizate articole

Joi au fost anuntate 3 noi cazuri, astfel ca numarul celor infectati a ajuns la 50. Doi dintre pacienti sunt la terapie intensiva si starea lor de sanatatea este grava. Pana acum, 6 persoane au fost declarate vindecate, in Romania.

Autoritatile au anuntat cazul cu numarul 50. Este vorba despre o femeie de 54 de ani din Neamt. Ea se afla acum internata la Spitalul Roman, unde a fost internata de miercuri cu tuse, febra si faringita. Pe 1 martie ea se intorsese din Italia, dar dintr-o zona neafectata la acel moment.

Pacientul cu numarul 49. Femeie, 45 de ani, este din Cluj, se afla in acest moment in Arad in carantina, este asimptomatica si urmeaza sa fie transferata la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara.

Un barbat de 52 de ani din Constanta infectat cu noul coronavirus – pacientul cu numarul 39 – este asistent sef in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta. Autoritatile au refacut traseul barbatului din ultimele zile: in perioada 29 februarie – 1 martie, a fost plecat, impreuna cu fiica sa care locuieste in Ilfov, la un concurs de dans din Piatra Neamt. In 2 martie, a intrat in concediu de odihna, iar intre 3 si 5 martie s-a intors la locul de munca, in spital.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Pana in prezent, au fost inregistrate 28 de dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal si doua dosare penale inregistrate sub aspectul savarsirii infractiunii de comunicarea de informatii false, fapta prevazuta si pedepsita de art. 404 Cod Penal.

Totodata, directiile de sanatate publica au aplicat sanctiuni contraventionale, in valoare de 300.000 lei la nivel national, pentru persoanele care nu au respectat masura auto-izolarii la domiciliu

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

“Excursia Anului”- 550 de elevi sinăieni vor petrece o zi la București

“Cu bucurie și entuziasm, am pregătit “Excursia Anului 2024”. Este deja o tradiție ca în preajma Sărbătorii Paștelui, să...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies