14 iulie 2024
No menu items!

Măsuri noi, înainte declarării stării de urgență, pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul COVID -19

Cele mai vizualizate articole

Ministrul internelor a făcut o declarație de presa în care a menționat și o serie de noi restricții ce se vor lua începând de astăzi și după ce se va decreta starea de urgență.

De aseara am lucrat non stop pentru a transmite astazi d-lui premier nota de fundamentare ce va fi prezentata d-lui presedinte in vederea emiterii decretului. Instituirea presupune pentru toti schimbarea modului de viata dar si un moment de frica si neintelegere. Acest lucru este spre binele nostru al tuturor. Fac apel la calm si responsabilitate. Starea de urgenta ne va permite sa lua cele mai potrivte masuri. Este o masura care vine in sprijinul autoritatilor pentru a putea actiona in sprijinul cetatenilor. E nevoie de colaborarea fiecaruia dintre dvs. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului. Va rog sa evitati: deplasarile care nu sunt absolut necesare, limitati conatctul cu alte persoane, informati-va doar din surse oficiale, nu raspanditi informatii de la oameni inconstienti sau care au interese obscure, poate economice. Tocmai pentru ca am luat masuri din timp situatia e sub control”,a precizat ministrul Internelor, Marcel Vela.

În ședința de ieri, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a fost aprobat planul, criteriile și măsurile ce se vor lua pentru declanșarea stării de urgență. A fost clarificat și ce înseamnă contact apropiat al unui caz confirmat: contactul apropiat este definit ca persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient infectat cu COVID 19; persoana care a avut contact fizic direct cu un cetățean infectat cu COVID 19, de exemplu o strângere de mână neurmată imediat de igiena mâinilor; persoana care a avut contact direct neprotejat cu secreții COVID 19, exemplu în timpul tusei sau atingerea unor Batiste cu mâna neprotejată de mănuși; persoana care a avut contact față în față cu un caz de COVID 19 la o distanță mai mică de 2 m și pe o durată de peste 15 minute; persoana care sa aflat în aceeași încăpere, exemplu sală de clasă, sala de ședință, sală de așteptare din spital cu un caz de COVID 19, 15 minute și o distanță mai mică de 2 m; persoana din rândul personalului medical sanitar sau altă persoană care acordă îngrijirea unui pacient cu COVID 19 sau o persoană din rândul personalului de laborator care manipulează probe recoltate de la un pacient infectat COVID 19 fără portul corespunzător al echipamentului de protecție. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat câteva decizii noi: se aprobă instituirea izolării la domiciliu în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin cinci sute de cazuri de infecții cu COVID 19, începând de astăzi de la ora 21:00 ora intrării în România fie pe cale aeriană sau rutieră; măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate actualizate de către comitetul Național pentru situații speciale de urgență la propunerea grupului de suport tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publicate pe siteul institutului Național de Sănătate Publică; obligația inspectoratelor teritoriale de muncă de a verifica modul de implementarea măsurilor impuse în hotărârea numărul 7 din 11 martie 2020 a Comitetului Național pentru situații speciale de urgență privind decalarea programului de lucru în vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasării la și de la locul de muncă; se suspenda până la data de 31 martie 2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT! PRAHOVA FIERBE! COD ROȘU DE CANICULĂ, TEMPERATURI PESTE 40 DE GRADE!

Situație fără precedent în România! În această perioadă, este în vigoare un Cod rosu de canicula valabil pentru mare...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies