22 mai 2024
No menu items!

Echipamentele de protecție contractate vor sosi! Premierul Ludovic Orban a precizat că s-a reușit deblocarea livrărilor din Turcia, China și Germania!

Cele mai vizualizate articole

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Digi24, că guvernul a întâmpinat probleme cu livrarea echipamentelor de protecție, chiar dacă contractele au fost semnate din timp. Premierul susține că 80% din termenele menționate în contracte nu au fost respectate. Au fost probleme cu echipamentele cumpărate din China, Turcia sau Germania. Ludovic Orban a declarat însă că în zilele următoare vor ajunge cantități mari de materiale sanitare. În același timp, producători autohtoni au început deja producția proprie.

„Am întâmpinat probleme uriașe. Foarte multe din contractele semnate din timp au avut termene de livrare, însă 80% dintre termene nu au putut fi onorate”, a declarat Orban.

Premierul a dat exemplul mai multor contracte semante cu companii din China sau Turcia.

„De exemplu. Contract pentru 1 milion de măsti cu o companie din Turcia. S-a semnat, s-a stabilit graficul de livrări, s-au produs echipamentele, când a apărut interdicția de export. Am intervenit pe linie politico-diplomatică. Inclusiv președintele a comunicat cu președintele Turciei și în urma acestor intervenții s-au deblocat cantități, dar au intervenit întârzieri. Am avut contract cu China prin UNIFARM de milioane de măști. Trebuia să avem prima livrare de 2 milioane de măști când a apărut decizia guvernului chinez de a recertifica toate companiile. Pur și simplu nu s-a putut onora livrarea la acel termen. A trebuit să intervenim și în Germania pentru a debloca contracte”, a declarat premierul.

Imediat după declarația lui Ludovic Orban, ministerul Apărării a anunțat că au ajuns în țară cu o aeronavă MApN echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 100 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3. Ludovic Orban susține că în zilele următoare vor mai ajunge și alte echipamente de protecție achiziționate de statul român.

„Situția la zi în următoarea săptămână: urmează să primim pe 3 aprilie 200 de mii de masti FPP2, pe 7 aprilie 100.000 de combinezoane. Pe 8 aprilie-110 paturi pentru spitalul modular. Avem cantități care sunt contractate de ONAC- 250 mii de măști FPP2, 200 de mii de măști FPP3 care urmează să intre în țară conform graficelor de intrare. De asemenea, pe 9 aprilie este estimat să vină transportul a 2 milioane de măști FPP2, transport care face parte din contractul cu China, e cel mai important contract și e parte din contractul pentru 12 milioane de măști”, a delcarat Orban.

De asemenea, companiile românești au început deja să producă echipamente de protecție.

„Am susținut și producătorii români care au capacitatea de a produce. Pot să vă spun că există cel puțin 3 companii care au capacitatea de a introduce în producție foarte curând măști FPP2 și FPP3”, suține premierul.

Măștile achiziționate de statul român ar putea ajunge și la populație, după ce vor fi rezolvate necesitățile celor care se află în prima linie.

„În 10-12 -14 zile măștile produse în România vor fi disponibile. Ele vor fi livrate celor care sunt în prima linie, medici, polițiști, jandarmi, vamă, DSP, când vom avea cantități suficiente statul va putea să genereze oferte către cetățeni la un preț cât mai apropiat de cel de producție”, a mai declarat șeful guvernului.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SCANDAL ÎN AUTOBUZUL 30! DOUĂ TINERE AU FOST DUSE LA POLIŢIE

Un scandal a avut loc, aseară, într-un autobuz de pe traseul 30 care se deplasa pe Şoseaua Nordului. La faţa...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies