23 ianuarie 2022
No menu items!

POVESTEA UNEI CRIME DIN FRICĂ ȘI LAȘITATE

Cele mai vizualizate articole

„L-au lăsat să moară ca pe un câine! Cineva trebuie să plătească pentru moartea copilului meu!” sunt cuvintele unui tata disperat.

Sabin avea doar 25 de ani. S-a întors din Germania pe 7 martie. La acea data nu exista nicio restricție pentru cei care se întorceau din acesta țara. Sabin era sănătos. Sabin era tatăl unei fetițe de numai o luna. Sabin era un tânăr cu viitorul in fata. Sabin ERA ….nu mai este.

Pe 28 martie i s- a făcut rău, când era acasă la Făget. Avea dureri abdominale acute.  Și de aici a început calvarul și agonia tânărului purtat prin patru spitale. Evaluat medical, diagnosticat, dar din nefericire NICIUN MEDIC nu și-a asumat sa facă intervenția chirurgicală de care acesta avea nevoie și care, probabil i-ar fi salvat viața. L-au mutat și pasat prin Spitalul Valenii de Munte, Spitalul Județean Ploiesti, Spitalul CF Ploiesti și Spitalul Municipal Câmpina. Deși fusese diagnosticat ca „urgentă chirurgicală” pentru „hernie ombilicala „(diagnostic pus de medicii din UPU Ploiesti) NICIUN medic din cele patru spitale nu a vrut sa-l opereze considerându-l suspect COVID-19, doar pentru ca in urma cu aproape o luna fusese in Germania. I- au fost prelevate testele. Rezultatul, însă, a venit după ce tânărul s-a stins din viața. Era NEGATIV. Nu era infectat de virusul ucigaș. A murit pentru ca frica medicilor a fost, de data aceasta, ucigașă.

Sabin a murit la Spitalul Municipal Câmpina, spital- suport pentru COVID. Spital modern cu bloc operator și secție ATI dotate și moderne,  cu echipament de protecție pentru medici.

Sabin a fost consultat și diagnosticat la triajul de la UPU. Spitalul Județean are sala de operație. Are ATI. Medicii au echipament de protectie. Spitalul CF Ploiesti are de toate și medici și dotare. In toate spitalele i se putea salva viața. Dar in niciun spital nu a exista NICIUN medic care SA VREA SA SALVEZE VIAȚA UNUI TÂNĂR. S-au lăsat dominați de frica, de teama aplicării unor proceduri neclare. A fost demarată o ancheta.

„Nu putem accepta un astfel de tratament. Vom ancheta tot traseul pe care pacientul a fost obligat să-l urmeze și motivele pentru care a fost plimbat dintr-o cameră de gardă în alta la toate cele patru spitale. Vă promit că, în funcție de rezultatul anchetei, vom lua cele mai dure măsuri permise de cadrul legal. Le reamintesc medicilor, printre care ma număr și eu, că avem de respectat nu doar protocoale, ci și un jurământ.”- a declarat directorul DSP-Prahova.

„O să se demareze de urgență o anchetă pentru a stabili clar ce s-a întâmplat în acest caz. După finalizarea cercetărilor voi reveni cu un mesaj public.(…) Actul medical însă, nu trebuie să fie tergiversat și condiționat de suspiciuni și de temeri.”, a precizat și prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu

Va fi cu siguranța o ancheta. Vor am afla si rezultatele. Asta nu va schimbată drama petrecuta:SABIN  A MURIT PENTRU CA MEDICILOR LE- A FOST FRICA. Orice va spune ancheta, orice decizii se vor lua, toții medicii care ar fi putut sa-l salveze și nu au făcut-o, nu vor putea privi ochii fetiței de doar o luna a lui Sabin. SUNT CU TOȚII VINOVAȚI!

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

123 de persoane salvate în ultimele 24 de ore de către salvamontiști

Salvamontiștii au fost din nou la datorie. În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 104...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH