25 iulie 2021
No menu items!

Proiectele populiste ale PSD ajung la votul Camerei Deputaților! Senatul le-a votat deja!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Deputații discută vineri, într-o ședință online, mai multe proiecte legislative care prevăd plafonarea prețurilor la alimente și medicamente, o serie de facilități fiscale, o altă variantă a amânării ratelor, precum și o modificare a reglementărilor privind acordarea șomajului tehnic. Şedinţa se desfăşoară după o procedură specială stabilită de Biroul permanent. Deputaţii vor fi apelaţi nominal prin telefon pentru votul final, dar şi pentru dezbaterile din plen.

Proiectele, majoritatea inițiate de PSD, au fost deja adoptate de Senat. Dacă vor fi adoptate de Camera Deputaților vor merge la președinte pentru promulgare.

Care sunt proiectele dezbătute și votate de Camera Deputaților:

Amânarea ratelor s-ar putea aplica și restanțierilor și firmelor aflate în insolvență

Proiectul PSD prevede amânarea ratelor la bancă până la finalul anului (în varianta inițială a proiectului termenul maxim era septembrie 2020) fără niciun cost suplimentar și fără ca să faci dovada că ai fost afectat de criză. Amânarea poate fi solicitată și de firmele aflate în insolvență și de persoanele care au restanțe. Sunt eligibili să solicite amânarea și debitorii care se află în procedură de executare silită.

Scutiri de la plata contribuțiilor și amânarea plății utilităților

Proiectul de lege prevede o serie de facilităţi fiscale, printre care amânarea de la plata CAS și CASS pentru firmele afectate de criza şi reeşalonarea plăţilor pentru o perioada de 6 luni. De asmenea, la cererea beneficiarului, persoane fizice şi operatori economici, se amână la plată, pentru o perioada de trei luni, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice şi de internet, cablu TV) pentru toţi beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.

Plafonarea prețului la alimente și la medicamente

Proiectul prevede plafonarea preţului medicamentelor şi al alimentelor de strictă necesitate. Legea se aplică pe întreaga perioadă a decretării stării de urgenţă, cât şi 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că plafonarea prețurilor nu este o soluție pentru că ar putea duce la o problemă de aprovizionare.

Scutiri de la plata chiriei

Un alt proiect dezbătut și votat vineri este cel care prevede scutiri de la plata chiriilor pentru spațiile unde nu se mai desfășoară activități pe durata stării de urgență. Potrivit proiectului, locatarii, operatorii economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă sunt scutiţi de la plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Băieții de la înot se pregătesc să ne aducă bucurie! Popovici și Glință calificați în semifinale

Printre atâtea eliminări, iată că avem și vești bune. Cel mai tânăr component al României la JO de la...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH