2 august 2021
No menu items!

CARE SUNT ȚĂRILE EUROPENE DIN CARE ROMANII SE VOR PUTEA ÎNTOARCE FĂRĂ SA MAI INTRE IN AUTOIZOLARE

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Președintele Klaus Iohanis a anuntat, marți, ca incepand cu data de 15 iunie, chiar dacă se va păstra starea de alerta,  se vor lua mai multe măsuri de relaxare. Printre măsurile prezentate de președintele Iohannis se număra și întoarcerea in țara fără intrarea in izolare la domiciliu.

Criteriul care va sta la baza selectării țărilor din care, la intoarcere, romanii nu vor mai fi obligați sa între in izolare se bazeaza pe o formula de calcul: sa se înregistreze o medie de maxim 5 cazuri noi de infectare cu SARS COV2/zi, la un milion de locuitori, in ultimele 14 zile.

Măsura ii va avantaja atat pe românii care doresc sa plece in concediu cât și pe cei care locuiesc in aceste tari și vor sa se întoarcă in România in aceasta vara .

Țările europene care se încadrează, astăzi, in acest barem sunt: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Elveția, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Norvegia, Slovenia, Slovacia și Ungaria.

Italia (cu o medie de 6,1 cazuri noi / 1 milion locuitori / pe zi in ultimele 14 zile) este foarte aproape de pragul impus de autoritățile romane, in timp ce tari ca Marea Britanie și Spania sunt inca departe de a indeplini acest criteriu de relaxare .

Dacă ar fi sa aplicam  aceeași formula României, nici țara noastră nu s- ar putea încadra in baremul  de doar 5 cazuri noi la milionul de locuitori / zi, in ultimele 14 zile media  fiind de 8,63.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Calificare pentru echipajul de Kaiac- canoe în semifinale!

Echipajul Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi a terminat pe locul 5 în seria a doua la Kaiac- canoe dublu...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH