28 noiembrie 2023
No menu items!

ANDREEA COSMA SCAPĂ DE CONDAMNAREA DE 4 ANI! DOSARUL SE VA REJUDECA DE LA ZERO

Cele mai vizualizate articole

Înalta Curte de Casație și Justiție ( ICCJ ) a decisă astăzi sa anuleze decizia de condamnare la 4 ani de închisoare a deputatei PSD Andreea Cosma . Dosarul urmează sa fie trimis spre rejudecare .

Andreea Cosma , fiica fostului președinte a Consiliului Județean Prahova , Mircea Cosma , a fost condamnată în decembrie 2018, în primă instanță, de către un complet de 3 judecători la 4 ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Ciuperceasca”. DNA Ploiești a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma pentru fapte comise în 2015, când aceasta era notar.

Andreea Cosma a contestat decizia de condamnare la închisoare, invocând hotărârea CCR, iar instanța supremă a hotărât, astăzi, desființarea sentinței.

„În temeiul art. 421 alin. (1) pct.2 lit. b) din Codul de procedură penală admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de partea civilă SC Plopeni Industrial Parc SA şi de inculpaţii Cornea Dănuţ Marcel, Cosma Andreea şi Anghel Florin Serghei împotriva sentinţei penale nr. 699 din 04 decembrie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr 994/42/2015.

Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, este decizia de marți a ICCJ.

Hotărârea este definitivă.

Reamintim ca și dosarul penal in care, in anul 2018, au fost condamnați in prima instanța Vlad Cosma ( 5 ani ) și Mircea Cosma (8 ani ) a fost retrimis pentru judecarea  de la zero la Tribunalul Prahova .

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE 1 DECEMBRIE, LA PLOIEŞTI- PARADĂ, FOC DE ARTIFICII ŞI FASOLE CU CÂRNAŢI. ZONELE UNDE TRAFICUL VA FI ÎNCHIS

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează ceremonii militare şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, vineri,  1 decembrie. Astfel,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH