21 septembrie 2021
No menu items!

UN NOU FOCAR COVID IN SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI 

Cele mai vizualizate articole

Un nou focar de COVID-19 a fost înregistrat la Spitalul Judeţean Ploieşti. De data aceasta, este vorba despre secţia de neurologie, unde şase asistente şi infirmiere au fost testate pozitiv. Astfel, a fost demarată ancheta epidemiologică şi au fost adoptate măsuri în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV 2, respectiv: anunţarea şi trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secţia de Boli Infecţioase; sistarea internărilor; testarea tuturor pacienţilor existenţi la nivelul secţiei; asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor cu personal doar din cadrul secţiei; după externarea pacienţilor se va efectua dezinfecţia terminală la nivelul secţiilor, în toate spaţiile. Totodată s-a dispus respectarea cu stricteţe a următoarelor: efectuarea triajului epidemiologic la începutul fiecărui schimb de lucru; purtarea echipamentului de protecţie corespunzător activităţii desfăşurate; masca de protecţie va fi purtată, cu schimbare la 4 ore; se va respecta distanţa de 1,5 m între persoane în spaţiile comune; personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se va prezenta la serviciu; se va prezenta la UPU pentru efectuarea investigaţiilor şi stabilirea diagnosticului; respectarea tuturor normelor de igienă; interzicerea folosirii aparatelor de aer condiţionat.
Aceasta este cea de-a cincea secţie a spitalului care are focar de COVID-19, după Interne, Chirurgie 1, Ortopedie, Nefrologie, Gastroenterologie. Şi Secţia de Diabet este afectată de aceste probleme, în sensul în care sunt sistate internările, pentru că aceasta funcţionează pe acelaşi tronson cu cea de Interne, unde este focar.
De asemenea, încă trei persoane infectate cu noul coronavirus au decedat, a anunţat Prefectura Prahova. Este vorba despre două femei şi un bărbat cu vârste cuprinse între 73 şi 85 de ani, toate având comorbidităţi. Astfel, numărul total al deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 63.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CURSURI ONLINE LA 17 CLASE DIN PRAHOVA DIN CAUZA COVID

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, un număr de 17 clase din...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH