27 ianuarie 2022
No menu items!

IN PRAHOVA SUNT PUTINI DONATORI DE PLASMA CU ANTICORPI SARS- COV2

Cele mai vizualizate articole

Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă provocată pe de o parte de pandemie, pe de alta de perioada concediilor. Directorul unităţii, Georgeta Hanganu, a declarat că, în acest moment, se înregistrează o scădere cu o treime a numărului de donări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, astfel că sunt probleme în asigurarea stocurilor pentru grupele cu RH negativ şi pentru grupa AB.
Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină se străduieşte să acopere necesarul spitalelor din judeţul Prahova, în condiţiile în care, în trecut, Prahova era judeţ fruntaş în asigurarea suportului pentru  unităţi sanitare din Capitală.
Nici persoanele care s-au vindecat de COVID-19 nu se înghesuie prea tare să doneze plasmă cu anticorpi, numărul celor care au făcut acest lucru până acum fiind de opt. „Le mulţumim din suflet şi pe această cale celor care au înţeles importanţa donării de plasmă cu anticorpi împotriva SARS-CoV-2. Unii dintre ei au venit şi s-au supus chiar de două ori deja întregii proceduri şi ţin să le spun tuturor că sunt, în mod cert, salvatori de vieţi”, a declarat Hanganu.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Doar 6 localități din Prahova nu au raportat cazuri noi de COVID- 19

La nivelul județului Prahova rata cazurilor noi de COVID- 19 a ajuns la 5,04 la 1.000 de locuitori. În scenariul...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH