28 martie 2024
No menu items!

Arderea/incendierea deșeurilor de orice natură este contravenție! Sancțiunile ajung până la 40.000 de lei!

Cele mai vizualizate articole

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, informează comunitatea locală că, arderea/incendierea deşeurilor de orice natură, atât pe domeniul public, cât şi în perimetrele aferente proprietăților private, reprezintă contravenție şi se sancționează în conformitate cu prevederile Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor. Astfel, conform prevederilor legale în vigoare, se interzice arderea, într-un mod necorespunzător, a deşeurilor din gospodărie, implicit a anvelopelor uzate, maselor plastice, etc.

Prin Hotărârea Guvernului nr.170/2004 referitoare la gestionarea anvelopelor uzate, persoanele fizice şi juridice, care dețin anvelope uzate au următoarele obligaţii:

să nu le abandoneze pe sol, prin îngropare, în apele de suprafață; să nu le incinereze decât în condiţiile prevăzute prin Hotărârea Guvernului nr. 128/2002 privind incinerarea deşeurilor.

Cetățenii sunt îndrumați sa încheie contracte cu operatorul local de salubritate, în vederea colectării deşeurilor într-un mod corespunzător, sau să se adreseze firmelor care desfășoară activitate de colectare, tratare şi eliminare a diferitelor tipuri de deșeuri. Sancţiunile contravenționale aplicabile, în temeiul prevederilor Legii nr.211/2011, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la protecţia mediului, sunt de 3.000 până la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Evoluția sistemului de încălzire centralizat

Încălzirea centralizată a jucat un rol fundamental în evoluția confortului termic și a standardelor de viață de-a lungul timpului....
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies