19 aprilie 2024
No menu items!

VINE SEZONUL AMBROZIEI. AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI PENTRU CEI CARE NU DISTRUG PLANTA

Cele mai vizualizate articole

Sezonul ambroziei se apropie, astfel că autorităţile atrag atenţia cetăţenilor şi persoanelor juridice asupra faptului că planta trebuie distrusă, în caz contrar fiind pasibili de amendă de până la 20.000 de lei.

Primăria Municipiului Ploieşti informează proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole, că au obligaţia de a desfăşura, începând din luna iulie, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice, măsurile urmând să fie menţinute până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a plantei care este puternic alergenă.

În cazul în care se vor identifica locaţii pe domeniul public în care creşte această plantă, reprezentanţii Serviciului de Gospodărire Urbană vor interveni, prin mijloace specifice, în locaţiile respective, astfel încât acest aspect să fie înlăturat.

Informaţii suplimentare legate de metodele de prevenire şi combatere a plantei pot fi obţinute fie de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Prahova (tel.0244-593210), fie accesând site-urile Ministerului Mediului www.mmediu.ro, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale www.madr.ro si pe cel al Ministerului Sănătăţii www.ms.ro.

Pentru a semnala prezenţa plantei, ploieştenii se pot adresa dispeceratului Primăriei Municipiului Ploieşti (tel.0244 984), S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti (tel. 0244 977), sau Poliţiei Locale (tel.0244 954).

Nerespectarea obligaţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PREOTUL TĂNASE DE LA VALEA PLOPULUI: FETELE FRUMOASE ATRAG BĂIEŢII, IAR APOI EI INTRĂ LA PUŞCĂRIE. DACĂ EI FAC PUŞCĂRIE, SĂ FACĂ ŞI ELE

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies