26 septembrie 2021
No menu items!

PROGRAMUL DE SELECŢIE PENTRU BASCHETBALIŞTI „UNDER 14” ARE LOC LA PLOIEŞTI

Cele mai vizualizate articole

Primele faze ale Programului Naţional de Selecţie pentru baschetbalişti „Under 14” au loc în aceste zile pe terenurile din Parcul Municipal Ploieşti Vest. „Au fost 200 de copii, au rămas 97 de copii în selecţie. (…) Sunt 97 de copii fete şi băieţi, vom merge pe egalitate de gen şi de şanse, însemnând că Federaţia suportă toate cheltuielile. Au rămas sub îndrumarea internaţională (…), au 5 zile de pregătire. Activitatea va urma cu octombrie- stagiu de pregătire (…) Vom avea 3 echipe selecţionate naţionale pentru că este mai mult decât clar- o singură echipă nu înseamnă destul pentru copii care vor să se afirme. Nu avem voie să pierdem performanţă, cum nu avem voie să pierdem copii care îşi doresc să facă baschet, şi atunci vor continua 48 de copii, câte 16- loturile A, B, C- pe o perioadă de 6 ani, până în 2027, când vom intenţiona să organizăm acasă Campionatul Mondial, categoria 19 ani, exact categoria lor de vârstă”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Emilia-Carmen Tocală.

Din cei 97 de copii rămaşi în urma unei prime selecţii, 21 sunt din Ploieşti.

Programul se bucură de sprijinul  municipalității ploieștene, prin SGU și Parcul Municipal Ploiești Vest, iar primarului Andrei Volosevici a declarat că este alături de această acțiune și o va susține, mai mult, dorește ca Ploieștiul să redevină un pol al baschetului românesc.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CÎŢU ANUNŢĂ CREŞTERI DE PENSII, SALARII ŞI ALOCAŢII DE LA 1 IANUARIE

Premierul Florin Cîţu anunţă că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH