19 iulie 2024
No menu items!

Formularul digital de intrare în România poate fi completat de duminică 19 decembrie!

Cele mai vizualizate articole

Formularul digital de intrare în România, așa-numitul PLF, va putea fi completat online începând de duminică, 19 decembrie, în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătorește. Documentul devine obligatoriu de luni, 20 decembrie. Toți cei care intră în țară trebuie să completeze începând de luni Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), cu 24 de ore înainte de sosire. Cine nu îl completează înainte de a intra în România trebuie să facă acest lucru exclusiv online, în 24 de ore de la sosire, în caz contrar fiind sancționat cu amendă de 2.000 – 3.000 de lei.

Formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoțesc.

Înainte de a sosi în țară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, se accesează aplicația plf.gov.ro și se introduce o adresă de email. Mai departe se accesează adresa de email, se deschide mesajul și se intră în linkul de accesare. Se completează similar cu aplicația de certificat digital și va putea fi folosită foarte ușor de orice persoană. Se introduc toate câmpurile obligatorii iar ulterior se salvează documentul. Odată salvat, acesta nu mai poate fi editat. Dacă doriți să actualizați datele, va trebui să completați un nou formular.

Formularul este verificat de polițiștii de frontieră, după identificarea persoanei aceștia pot vedea imediat dacă este formularul completat. Pentru persoanele din aceeași familie, care călătoresc împreună, formularul se poate completa de un singur membru adult. Pentru copii obligația completării aparține părintelui, tutorelui sau unui reprezentant legal.

Situațiile care pot apărea

  • O persoană deține un formular și nu se impune carantină – se trece fără măsuri.
  • O persoană deține formular și se impune carantină – DSP dispune carantina.
  • O persoană nu deține formular, dar nu se impune carantina – în 24 de ore de la trecerea frontierei trebuie să îl completeze. Formularul nu e doar o formalitate. Dacă în 24 de ore de la trecerea frontierei, persoana nu îl completează, DSP va dispune sancțiunea.
  • O persoană nu deține formular și trebuie să intre în carantină – DSP dispune carantina, măsura se comunică la nivelul județului pentru verificarea locației de structurile de ordine publica. Persoana care a ajuns în carantină trebuie să completeze formularul.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

De ziua Națională a Înotului, senatoarea Roberta Anastase urează mult succes sportivilor români prezenți la JO de la Paris

 Astăzi este Ziua Națională a Înotului.  Din 2022 se celebrează această zi, înotul fiind considerat sport fără vârstă, acesta...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies