13 iulie 2025
No menu items!

PEŞTE PUTRED, JEG, RUGINĂ ŞI PRODUSE EXPIRATE ÎN SUPERMARKETURILE ŞI PIEŢELE PLOIEŞTENE (LISTA OPERATORILOR ECONOMICI CONTROLAȚI ȘI SANCȚIONAȚI)

Cele mai vizualizate articole

Dezastru în supermarketurile şi pieţele ploieştene! Un amplu control al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia derulat, ieri, in unitati de alimentatie publica, supermarketuri si piete agroalimentare sub coordonarea preşedintelui ANPC, Horia Miron Constantinescu, si a directorului general al Directiei de Control si Supraveghere Piata ANPC, Paul Anghel, a scos la iveală nereguli grave soldate cu sancţiuni pe măsură.

Astfel, au fost verificati 26 operatori economici, aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 572.000 lei si 10 avertismente.
Au fost dispuse masurile de oprire definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman pentru 1240 kg produse alimentare in valoare totala de 28.055 lei si oprirea temporara pana la remedierea deficientelor pentru 470 kg produse in valoare totala de 7.882 lei.

Totodata, s-au dispus 21 masuri complementare de oprire temporara a activitatii si prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor si doua propuneri de incetare a practicii comerciale incorecte, in conformitate cu prevederile legii 363/2007.

Deficiente constatate:
In unitatile de alimentatie publica:
-vitrine frigorifice ruginite, neconforme din punct de vedere al gradului de uzura, urme grosiere de praf, strat gros de gheata, cu depuneri de resturi alimentare, chedere murdare, neigienizate si cu portiuni in care vopseaua era exfoliata;
-produse portionate, ce urmau a fi introduse ca ingredient in prepararea mancarurilor fara elemente privind incadrarea in data limita de consum;
-produse din carne si peste la care s-a schimbat starea termica initiala, acestea fiind receptionate ca produse refrigerate si pastrate in conditii de congelare;
-nerespectarea conditiilor de pastrare a preparatelor culinare (minim +60 grade Celsius), acestea fiind pastrate in spatiile frigorifice (carne fiarta, paste fainoase);
-ustensile, vase de bucatarie deteriorate, uzate, paviment degradat cu excavatii, sita – plasa geam pentru protectia insectelor rupta si murdara;
-in lista meniu nu se informau in mod corect consumatorii asupra ingredientelor ce intrau in componenta preparatelor culinare.
In supermarketurile verificate:
-in zona de produse refrigerate vitrinele de expunere nu erau igienizate corespunzator, prezentand resturi alimentare, praf, rugina si vopsea exfoliata in spatiul de depozitare al produselor;
-produsele aflate la comercializare pe masa de prezentare (pescarie) erau expuse la temperatura de +4 Grade Celsius fata de 0-2 grade, temperatura indicata de producator;
-in zona gastro preparatele culinare aflate pe masa calda nu respectau temperatura de pastrare de minim +60 grade Celsius;
-vitrine frigorifice cu prezenta de vopsea exfoliata in spatiul de depozitare al produselor;
-produse cu data durabilitatii minimale depasita si produse congelate care prezentau arsuri de gheata;
-produse cu pretul diferit intre raft si casa de marcat, precum si produse fara pret afisat;
-legume si fructe depreciate calitativ, deshidratate, necalibrate.
In standurile de comercializare a carnii si a preparatelor din carne:
-vitrine frigorifice cu zone neigienizate si urme de rugina, chedere cu urme de resturi alimentare, butuc de lemn degradat cu urme de grasime solidificata, neinscriptionarea datei limita de consum pentru piesele transate, gratar cu resturi de produse, grasime si sange, paviment neigienizat;
In zona de comercializare peste:
-vitrine ruginite, neigienizate, cu exces de gheata, chedere rupte, fara inchidere etansa, ustensile empirice de curatare, mesele de expunere insuficient igienizate, cu reziduuri in chedere, agregate frigorifice ruginite;
-masina de gheata care prezenta urme de depuneri de calcar si neigienizata;
-salata de icre cu termen de deschidere nespecificat;
– nerespectarea temperaturii de expunere la macrou afumat;
– diferite tipuri de peste cu aspect flasc, culoarea branhiilor modificata, carnea se desprindea usor de pe oase;
– produse expuse la comercializare acoperite cu gheata insuficienta, sau la care nu se respecta temperatura de depozitare indicata de producator.

Operatorii economici controlati si sanctionati in data de 23.02.2022
  1. SC LAZARINI DELIVERY SRL

  2. SC KASEM IRIS PROD SRL

  3. II DURICĂ ANA MARIA

  4. SC BIA FISH EUROTRADE SRL

  5. CĂTĂ ȘI ANDREI SRL

  6. SC IMPEX LHB

  7. DELTA VICOL SRL

  8. SC SEROLA BISTRO SRL

  9. SC MARYCOM ANDE MARCHET SRL

  10. STARBUCKS PLOIEȘTI

  11. MEGA IMAGE – MAGAZIN NORD PLOIEȘTI

  12. MEGA IMAGE MAG. HALELE CENTRALE

  13. SC FAT FISH INVEST

  14. SC DAVITO INVEST PREST SRL

  15. SC PRODCOM ANGHEL

  16. BELONA FISH TRADE SRL

  17. SC DAV & ERIK FISH SRL

  18. FUNDAȚIA NINI MĂCELARU

  19. SC DIVERTAS M SRL

  20. SC MEGA IMAGE SRL STR EREMIA GRIGORESCU

  21. SC MEGA IMAGE SRL STR TARGOVISTEI

  22. RESTAURANT NABUCCO

  23. SC CARREFOUR ROMANIA SA

  24. SC AMREST COFFEE SRL

  25. SC SET CORPORATION SRL

  26. SC ABATOR PERIȘ SA

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Primarul din Ciorani, condamnat la doi ani de închisoare pentru fraudă electorală

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies