29 iunie 2022
No menu items!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat deciziile luate cu privire la prețurile la energie electrică și gaze

Cele mai vizualizate articole

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunţat ce s-a decis cu privire la preţurile la energie electrică şi gaze naturale.

„La electricitate, pentru clienţii casnici, am stabilit următoarele: introducerea unui tarif social de 0,68 lei/KW cu TVA inclus, pentru gospodăriile cu un consum lunar până în 100 KW. Sunt peste patru milioane de gospodării care se încadrează la acest tip de consum. Alte patru milioane de gospodării care au un consum lunar de energie electrică între 100 şi 300 KW, vor beneficia de tariful de 0,8 lei/KW cu TVA inclus. Impactul acestui pachet de sprijin este estimat la 3,62 miliarde lei. Pentru clienţii non-casnici, IMM-uri, micro, mici şi mijlocii, instituţii publice, spitale, şcoli, grădiniţe, lăcaşuri de cult, primării, universităţi, ONG-uri, precum şi alte astfel de instituţii, va fi un tarif unic de 1 leu/KW, de asemenea cu TVA inclus. Pentru marii consumatori de energie se vor aplica scheme de ajutor de stat care vor asigura reducerea costului cu până la 20%. În total, impactul estimat al măsurilor de sprijin pentru consumatorii casnici și non-casnici este, pentru electricitate, în valoare de 9,16 miliarde lei, până la sfârșitul acestui an”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

La gaze naturale, clienţii casnici care vor avea un consum anual de până la 1.200 de metri cubi vor beneficia de un tarif de 0,31 lei/KW. Impactul estimat – 2,8 miliarde lei, până la sfârşitul anului, Pentru consumatorii non-casnici, costul gazului natural va fi de 0,37 lei/KW. Aici ne referim la IMM-uri, micro, mici şi mijlocii, instituţii publice, spitale, şcoli, grădiniţe, lăcaşuri de cult, primării, universităţi, ONG-uri şi alte instituţii similare,excluzând marii consumatori care vor beneficia de scheme separate. Impact estimat, 2,5 miliarde lei, până la sfârșitul anului. Total impact estimat pentru măsurile de sprijin pentru plata facturilor la gaze naturale este de 5,3 miliarde lei”, a mai spus premierul.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN PRAHOVA. DOZATOARE CU APĂ- ÎN MAI MULTE ZONE ALE PLOIEŞTIULUI

Prahova se află sub avertizare Cod galben de caniculă. În acest context, Primăria Ploieşti anunţă că se vor lua o...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH