18 mai 2022
No menu items!

Roberta Anastase, după întâlnirea cu delegația Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate a Senatului din Franța: ”am evidențiat obiectivul legitim al României de a adera la spațiul Schengen”!

Cele mai vizualizate articole

Senatorul prahovean liberal, Roberta Anastase a participat la întrevederea Comisiilor pentru politică externă și apărare ale Senatului României cu delegația Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate a Senatului din Franța condusă de domnul Christian Cambon. Cu acest prilej, parlamentarul liberal a făcut o pledoarie pentru aderarea României la spațiul Schengen:

În cadrul intervenției mele am subliniat importanța existenței unui spațiu Schengen pe deplin integrat, care va contribui la asigurarea unei piețe unice eficiente și funcționale și la consolidarea rezilienței Uniunii în ansamblu. În acest context, am evidențiat obiectivul legitim al României de a adera la spațiul Schengen, în condițiile în care țara noastră îndeplinește deja criteriile de aderare.

Agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei precum și faptul că România are cea mai lungă graniță cu statul vecin, de 649,4 kilometri, constituie argumente în plus pentru a susține pledoaria noastră. Sunt convinsă că prin intermediul diplomației parlamentare precum și prin sprijinul constant oferit de Președinția rotativă a Consiliului deținută de Franța, obiectivul de aderare la Schengen va deveni curând atins”, a declarat senatorul Roberta Anastase la finalul întrevederii.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MJ CAUTĂ ÎNCĂ 11 CANDIDAŢI PENTRU FUNCŢIA DE PROCUROR EUROPEAN DELEGAT ÎN ROMÂNIA

Ministerul Justiţiei a declanşat o nouă procedură pentru selectarea a încă 11 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH