18 mai 2022
No menu items!

UN TEST RESPIRATOR PENTRU DEPISTAREA COVID- AUTORIZAT DE URGENŢĂ DE FDA

Cele mai vizualizate articole

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acordat autorizare în regim de urgenţă pentru un test respirator de depistare a COVID-19, informează DPA.

Dispozitivul este de dimensiunile unei valize portabile, a anunţat joi agenţia. Utilizatorii suflă într-un tub, ca şi cum ar umfla un balon.

Aparatul oferă rezultatele în mai puţin de trei minute pe baza unei analize chimice şi va putea fi folosit, spre exemplu, în cabinete medicale sau spitale.

Dispozitivul a reuşit să identifice persoanele infectate cu COVID-19 în 91% dintre cazuri, iar persoanele care nu erau infectate, în 99% dintre cazuri. La teste au participat atât persoane simptomatice, cât şi persoane asimptomatice.

”Aparatul a dat dovadă de o precizie similară în cadrul unui studiu clinic de monitorizare axat pe varianta Omicron”, a precizat FDA într-un comunicat.

Testele existente necesită prelevare din nas sau gât.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DGASPC Prahova angajează asistenți personali profesioniști

Continuă campania de recrutare de asistenți personali profesioniști în cadrul proiectului „TreI: Interacțiune, Integrare, Independență! – proiect B”, proiect...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH