28 iunie 2022
No menu items!

”Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis la sosirea în Kiev

Cele mai vizualizate articole

Președintele Klaus Iohannis a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze”, a transmis președintele Iohannis la momentul sosirii la Kiev.

Cei patru lideri europeni – Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au ajuns apoi la Irpin, un oraș de lângă Kiev distrus de bombardamentele rusești. Oficialii europeni au văzut efectele atacurilor rusești. Potrivit presei franceze, liderii locali le-au arătat imagini cu orașul înainte și după invazia rusă.

”Fără cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat și distrugerile oribile pe care le-am văzut astăzi în Irpin. Îmi reînnoiesc ferm apelul pentru ca toți autorii ruși să fie trași la răspundere de justiția penală internațională, pe care România o susține pe deplin”, a scris președintele Iohannis după vizita de la Irpin.

Cei patru lideri europeni se vor întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmând ca în jurul orei 15:00 să fie făcută o declarație comună.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Urșii revin în Breaza și Sinaia!

Se pare că urșii au devenit o ”normalitate” pe străzile din localitățile montane de pe Valea Prahovei. Și în...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH