1 februarie 2023
No menu items!

INVESTIŢII DE 10 MILIOANE DE EURO, LA SALINA SLĂNIC. LUCRĂRI PENTRU ÎNLOCUIREA LIFTULUI

Cele mai vizualizate articole

Investiţii de 10 milioane de euro vor fi realizate la Salina Slănic, a anunţat, azi, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Anul 2022 a fost un an bun pentru filiala Sarom de la Slănic Prahova. Au o marjă de profitabilitate de peste 20%, ceea ce este un lucru bun, îmbucurător, dar avem proiecte de investiţii în 2023 care vor fi adoptate de Consiliul de Administraţie, de 10 milioane de euro”, a declarat ministrul, la Ploieşti.

De asemenea, încep demersuri concrete pentru înlocuirea vechiului lift, care e oprit din 2014.

„S-a finalizat procedura de achiziţie a serviciului de consolidare a puţului acelui lift şi (…) le-am solicitat ca până la sfârşitul lunii martie să avem o soluţie tehnică pentru un lift care urmează să fie montat după consolidarea puţului”, a spus Spătaru, după o vizită de lucru efectuată la Salina Slănic.

„Până la sfârșitul anului va fi achiziționată o combină care va dubla producția de sare şi va fi finalizată consolidarea structurii puțului care va deservi liftului pentru turişti, o investiție așteptată de 12 ani la Prahova. Dar, toate aceste investiții de retehnologizare a minelor de sare nu au rost dacă infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitată. La Slănic sunt 40 de km de linie ferată care trebuie repuşi în funcțiune, astfel încât transportul de sare să fie făcut pe această cale”, spune ministrul.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

BARIERA PARCĂRII DE PE STRADA CUZA VODĂ, VANDALIZATĂ DE UN ŞOFER NERVOS

Bariera automată a parcării supraterane situată pe strada Cuza Vodă din Ploieşti a fost vandalizată noaptea trecută de un...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH