24 iunie 2024
No menu items!

PNL PLOIEŞTI ANUNŢĂ DEZBATERE PUBLICĂ ASUPRA TRECERII TEMPORARE A PARCULUI MUNICIPAL VEST ÎN PATRIMONIUL CJ

Cele mai vizualizate articole

Grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Local (CL) Ploieşti a anunţat, azi, că mult discutatul proiect referitor la trecerea temporară a Parcului Municipal Vest în patrimoniul Consiliului Judeţean (CJ), în vederea realizării unor investiţii importante, va fi pus în transparenţă decizională.

„Grupul nostru a decis să facă un proiect de hotărâre prin care să cedeze temporar Parcul Municipal Vest către Consiliul Judeţean, în vederea realizării acolo a unor investiţii importante, care în momentul în care vor fi finalizate, se vor întoarce la municipiul Ploieşti, împreună cu tot terenul care compune parcul. Pentru că acest proiect a născut numeroase dezbateri şi reacţii în public, tot noi am decis ca el să fie trecut pe transparenţă şi timp de 45 de zile să fie pus în dezbatere publică”, a spus viceprimarul Dan Nicodim.
Investiţiile pe care CJ doreşte să le realizeze acolo sunt o sală polivalentă cu 16.000 de locuri, un patinoar acoperit, un bazin olimpic de înot, un proiect digital de realitate virtuală unic în România, un campus de terenuri de tenis şi un proiect de plantare a vegetaţiei mature în acest parc.

Proiectul iniţiat de consilieri de la PNL, dar şi alte partide, precum USR şi Pro România, are şi anumite „plase de siguranţă”, a explicat preşedintele comisiei de Patrimoniu, consilierul Valentin Marcu. Astfel, dacă trec 24 de luni în care nu se demarează nicio procedură investiţională, terenul revine la Ploieşti.
În cazul în care investiţiile vor fi realizate, atunci acestea, împreună cu întregul teren, revin în patrimoniul Ploieştiului, la cererea Consiliului Local. Această prevedere care menţionează expres nevoia formulării unei cereri din partea CL Ploieşti a fost introdusă pentru a veni în sprijinul bugetului local. Practic, dacă legislativul local de la acel moment va decide că poate întreţine acele investiţii, atunci le poate cere şi le va primi, conform hotărârii.
Dacă însă CL va decide că municipalitatea nu poate întreţine noile investiţii, atunci ele rămân la entitatea administrativă care are forţa financiară să le susţină, a precizat consilierul Simona Popescu.

În plus, grupul consilierilor PNL din CL Ploieşti a explicat, referitor la procedura de trecere temporară a parcului în patrimoniul CJ, că primarul Andrei Volosevici este familiarizat cu această procedură, pe care a aplicat-o şi în mandatul său trecut, când au fost făcute transferuri temporare către CJ sau CNI.
„Primarul este familiarizat cu procedura, ştie că e legală, ştie că nu e niciun tun imobiliar, ştie că parcul nu va pleca de acolo, orice ar scrie pe tricourile domnului primar în acest sezon”, a afirmat Simona Popescu.
În ceea ce priveşte propunerea lui Volosevici de realizare a unui parteneriat între Primărie şi CJ pentru realizarea de către CJ a acelor investiţii, Valentin Marcu a arătat că un parteneriat este posibil între entităţi care au aceeaşi viziune, aici nefiind cazul, fiind de notorietate faptul că primarul Andrei Volosevici nu este… fan al fondurilor europene.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies