13 mai 2024
No menu items!

GEORGE NICOLESCU- NUMIT POST MORTEM CETĂŢEAN DE ONOARE AL PLOIEŞTIULUI

Cele mai vizualizate articole

Solistul și compozitorul George Nicolescu a fost numit, azi, post mortem, cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti.

Consilierii locali reuniţi în şedinţă extraordinară au ţinut un moment de reculegere în memoria acestuia.

Artistul a murit ieri, la vârsta de 74 de ani. El se afla în spital, unde fusese operat.

George Nicolescu a devenit renumit din 1973, când compozitorul George Grigoriu i-a încredințat melodia ”Eternitate”. Vocea sa caldă, plină de emoție, a încântat publicul, iar cariera sa a cunoscut o perioadă plină.

Născut în Ploiești, în data de 12 martie 1950, orașul pe care l-a iubit necondiționat, George Nicolescu a făcut Școala din București pentru pacienții cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul și liceul (1960-1968) la Școala Pentru Orbi din Cluj (1968–1972). Debutul său muzical a fost în 1970, când acesta a câștigat premiul întâi la festivalul „Tinerețe pe portativ”. Câțiva ani mai târziu, compozitorul George Grigoriu a început să-l influențeze, iar cei doi au început să colaboreze. În 1973, a fost lansat primul său șlagăr, „Eternitate”. În 2002 a compus imnul echipei de fotbal Petrolul, echipa sa de suflet.

În 1972 a fost admis la Universitatea din București de limbi romanice, secțiunea română-franceză, absolvind în anul 1976. Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău. În 1981 a debutat în Cenaclul Flacăra unde a repurtat succese notabile activând cu „Foaie verde, spic de pâine”, „Ordinea de zi”, „Eternitate” și alte melodii care l-au așezat în topul muzicienilor vremii. După Revoluția de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa „Optimiștii”.

El s-a pensionat în 1992, luând parte la diferite show-uri. În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, Nicolescu a revenit în topurile muzicale românești datorită unui duet cu trupa UNU’. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el mai cântă cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică ușoară…lăutărească”, în care cântă împreună cu muzicieni celebri ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu și Corina Chiriac.

Cea mai nouă melodie a sa a fost lansată în anul 2012, „Viața-i de vină”, împreună cu Shift.

 

1/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

1/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

Elveția câștigă Eurovisionul! A fost ediția cea mai contestată!

Elveția a câștigat ediția din acest a a concursului Eurovision. Melodia câştigătoare a lui Nemo, "The Code", a fost...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies