24 iunie 2024
No menu items!

ELSID SA face precizări în urma unor speculații apărute în mass- media!

Cele mai vizualizate articole

Consiliul de Administrație al societății Elsid SA a transmis un comunicat de presă în care face referire la speculațiile apărute în mass- media referitoare la eventuale legături între acționarul majoritar al societății cu foști șefi din SRI, aflați sub cercetare într-un dosar penal:

Societatea ELSID SA având o istorie de peste 70 de ani și una dintre puținele afaceri românești din industria metalurgică și care încă mai funcționează, ține să facă unele precizări cu privire la speculațiile din presă legate de eventualele legături avute de acționarul majoritar al societății, domnul Mihai Tufan, cu domnii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

1. Precizăm că societatea Elsid SA derulează în principal operațiuni de export al produselor sale pe piețele externe și beneficiază de linii de finanțare și credite de investiții din partea băncilor românești. Prin urmare, orice știri legate de presupuse implicări ale societății în situații controversate pot afecta încrederea clienților și băncilor în activitatea societății, ceea ce poate avea consecințe dintre cele mai grave mai ales în actualul climat economic extrem de dificil în care concurența străină poate specula orice asemenea moment. Subliniem faptul că societatea Elsid SA are doar clienți din mediul privat, nebeneficiind de plăți din partea societăților de stat.

2. Trebuie precizat de la început faptul că Elsid lucrează cu domnul avocat Doru Trăilă de 20 de ani pentru majoritatea aspectelor de ordin juridic de care are nevoie. În tot acest timp, domnul Mihai Tufan nu i-a cunoscut la nici un moment pe domnii Florian Coldea sau Dumitru Dumbravă. Cât privește dosarul penal în care a fost implicat la un moment dat domnul Mihai Tufan, acesta a fost reprezentat de alt avocat. În acel caz, domnul Mihai Tufan și-a recunoscut vinovăția în fața instanței, a acoperit integral prejudiciile cauzate și a beneficiat conform legii de judecata în procedură simplificată. Dumnealui și-a ispășit pedeapsa aplicată, executând doi ani și opt luni de detenție din pedeapsa de trei ani și zece luni și a fost eliberat condiționat pentru bună purtare.

3. Contractul cu domnul avocat Doru Trăilă la care se face referire în știrile de presă reprezintă o cauză civilă, iar nu penală. De altfel, contractul de fiducie cu domnul Doru Trăilă conține o clauză prin care oricare dintre părți îl pot înceta în termen de 30 de zile, așadar durata acestuia este lipsită de relevanță. Nu există nicio legătură între acest contract de fiducie și domnii Florian Coldea sau Dumitru Dumbravă.

4.Mentionam faptul ca societatea nu are cunostiinta de alte contracte ale dlui avocat Traila cu alte persoane si nici nu ne pot fi imputabile noua.

  • Avem rugămintea să lăsăm ancheta să-și urmeze cursul firesc și să nu se mai dea publicității date incomplete și scoase din context care pot să cauzeze prejudicii financiare și de imagine societății. Vă asigurăm că Elsid SA va pune toate documentele solicitate la dispoziția instituțiilor statului”.

SC ELSID SA- CONSILIUL DE ADMINISTRATIE

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies