10 august 2022
No menu items!

ÎNCĂ UN PAS SPRE ALEGERILE ANTICIPATE IOHANNIS L-A DESEMNAT PE ORBAN PENTRU UN NOU GUVERN

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Klaus Iohannis l-a propus  din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru.

„După ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban cu formarea unui nou Guvern”.

Este cel de al doilea pas făcut de președintele Klaus Iohannis pentru generarea alegerilor anticipate: “Solutia corecta in aceasta situatie este intoarcerea la electorat. Mai simplu spus, inseamna alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea optiune. Am prezentat partidelor aceasta optiune. Unii au fost de parere ca este bine, altii au fost de parere ca trebuie sa se consulte in partid. Este normal si pot sa inteleg ca este nevoie de discutii interne inainte de a se lua o decizie. Dar, pana atunci, putem face urmatorul pas. Pasul concret este desemnarea unei persoane insarcinate cu formarea unui nou guvern. Asadar, dupa ce m-am consultat cu toate partidele, il desemnez pe domnul Ludovic Orban sa formeze un nou guvern”, a mai spus Klaus Iohannis in declarație de presa susținută la Palatul Cotroceni .

Ludovic Orban( PNL), Remus Pricopie (PSD ) şi Dacian Cioloș ( USR – PLUS ) sunt cele trei propuneri de premier pe care le-a primit Klaus Iohannis, după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH