28 octombrie 2021
No menu items!

ÎNCA UN DECES DIN CAUZA GRIPEI, IN PRAHOVA .

Cele mai vizualizate articole

Astăzi, s-a mai înregistrat încă un deces confirmat din cauza gripei sezoniere, in județul Prahova. Este vorba de tânăr de numai 26 de ani, nevaccinat antigripal și cu afecțiuni asociate. Numărul deceselor confirmate din cauza virusului gripal sezonier de tip A, la nivelul județului, a ajuns la 3. In total, au fost diagnosticați clinic cu gripa de tip A 622 de prahoveni, 32 dintre aceștia fiind internați.

Zilele următoare vor ajunge in Prahova 2000 de doze de vaccin antigripal care vor fi distribuite medicilor de familie.

La nivel national, astăzi au fost confirmate 5 noi decese provocate de gripă. Numărul total de decese cauzate de gripă în acest sezon a urcat la 23.

Autoritățile au declarat ieri epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv. Motivul este că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de peste 99% a numărului de îmbolnăviri, dublu față de nivelul așteptat. În țara noastră s-au înregistrat în ultima săptămână peste 7.000 de cazuri de gripă, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

În urmă cu un an, România a fost afectată de o epidemie de gripă soldată cu aproape 200 de decese.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ÎNCĂ UN DOSAR DE VACCINĂRI FICTIVE ANTI-COVID. UNDE AU DESCINS PROCURORII

Poliţiştii şi procurori au descins în această dimineaţă la un centru de vaccinare din Sectorul 2, ca urmare a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH