9 august 2022
No menu items!

26 DE MISTREȚI MORȚI GĂSIȚI ÎN PRAHOVA – ALERTĂ DE PESTĂ PORCINĂ (PPA)

Cele mai vizualizate articole

In ultimele zile, pe fondul de vânătoare din pădurile prahovene au fost găsiți 26 de mistreți morți. Autoritățile sanitar-veterinare au confirmat ca toți mistreții erau infestati cu pesta porcina (PPA).

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a convocat o ședință extraordinară a Centrului local pentru combaterea bolilor Prahova, după ce atât DSVSA Prahova, cât și IDSA București au confirmat existența pe teritoriul județului a încă 26 de cazuri de pestă porcină africană la mistreț și două focare la porcul domestic.

 Cazurile noi au fost confirmate pe fondul de vânătoare 42 Malu Roșu (15 mistreți găsiți morți), fondul de vânătoare 40 Iordăcheanu (2 mistreți), fondul de vânătoare 38 Bratia (4 mistreți), fondul de vânătoare 21 Șețu (3 mistreți) și fondul de vânătoare 11 Gherghița (2 mistreți).

De asemenea, autoritățile sanitar-veterinare din Prahova au confirmat și noi focare de pesta porcina in doua gospodarii din localitățile Boldești-Scăieni și Vărbilău.

 

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH