15 aprilie 2024
No menu items!

„Impreuna mai pregatiti”- campanie ISU de constientizare a prahovenilor

Cele mai vizualizate articole

Cu prilejul sărbătoririi celei de-a 87-a aniversări a “Zilei Protecţiei Civile din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţuluiPrahova organizează o serie de activităţi ce se vor desfășura sub sloganul “Împreună mai pregătiți!”. Cu această ocazie săptămâna 26 februarie – 04 martie 2020, va fi declarata drept „Săptămâna porţilor deschise” (între orele 10:00-14:00) la toate subunităţile de intervenţie, vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni.

Totodată, în premieră, la centrele comerciale AFI Ploiești și Ploiești Shopping City, se va organiza “Maratonul resuscitării” sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți. În cadrul evenimentului, împreună cu peste 35 deparamedici, asistenți și voluntari, aveți posibilitatea să exersați pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum trebuie să acționați în cazul unui stop cardiorespirator. Lecții de prim-ajutor și puncte de informare preventivă pe tipuri de riscuri (incendii, seism) vor fi organizate și la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”(02 martie), Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” (03 martie) și Colegiul Naţional„Mihai Viteazul” (04 martie).

Plecând de la principiul că este mai simplu să previi un incendiu decât să intervii pentru stingerea lui, elevii de la 14 unități de învățământ (Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”,Şcoala Gimnazială „I. A. Bassarabescu”, Şcoala Gimnazială „Sf. Vasile”, Şcoala cu clasele I-VIII „Principesa Maria” Sinaia, Grup Şcolar „Simion Stolnicu” Comarnic, Şcoala cu clasele I-IV Azuga, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Breaza, Şcoala nr. 1 Mizil, Liceul Teoretic „Şerban Vodă” Slănic, Şcoala cu clasele I-VII „Mihai Viteazul” Boldeşti-Scăieni, Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte, Şcoala cu clasele I-VIII „Cănuţă Ionescu” Urlaţi, Şcoala Centrală Câmpina, Şcoala cu clasele I-VIII Lilieşti și Băicoi) vor fi ajutaţi să conştientizeze cauzele şi împrejurările generatoare de incendii, să-şi creeze un spirit preventiv, să cunoască modul de apelare a serviciului unic de urgenţe 112, să cunoascăşi să exerseze modul de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.Totodată, în cadrul unităților de învățământ vor fi organizate exerciții de evacuare în caz de cutremur. Cu sprijinul Servicilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Azuga, Bușteni, Breaza și Cerașu vor fi organizate exerciții de stingere a incendiilor, de evacuare din școli și prim-ajutor, precum și puncte mobile de informare preventivă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MAȘINI DE EPOCĂ/ POVESTEA UNEI DUBIȚE VECHI, FOLOSITĂ LA CĂRĂTUL CARTOFILOR, TRANSFORMATĂ ÎNTR-O BIJUTERIE PE ROȚI

O dubiţă VW veche de 47 de ani, folosită de o familie din Harghita la căratul cartofilor, a fost...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies