28 noiembrie 2023
No menu items!

ASOCIATIA „DĂRUIEȘTE VIAȚA ” DĂRUIEȘTE APARATE DE VENTILAȚIE MECANICA SPITALELOR DIN ROMÂNIA

Cele mai vizualizate articole

Zece aparate noi de ventilație mecanică ar putea să ajungă în România peste aproape două săptămâni. Dispozitivele vor fi cumpărate din Brazilia de asociația „Dăruiește Viață”, cea care se ocupă de construirea primului spital de pediatrie oncologică făcut exclusiv din donații. Banii pentru aparatele de ventilație mecanică provin din cele mai recente donații pe care le-a primit asociația, care a decis să-i redirecționeze către spitale, pentru lupta cu noul coronavirus.
Pe pagina oficială a Asociației „Daruieste Viața” a fost făcut public „JURNAL DE EPIDEMIE” :
Sprijinim spitalele din prima linie în lupta cu COVID-19, cu echipamente și aparatură. Am pregătit deja primele livrări:
▪️Luni, 16 martie: vor pleca către spitalele din Timișoara, Brașov și Craiova: echipamente de protecție și sisteme aspirație circuit închis (adulți și copii).
▪️Miercuri, 18 martie: 3 aparate de vențialie mecanică vor fi livrate în București, la Instititutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și la Spitalul Clinic Victor Babeș.
▪️În 10 zile, aprox. 23 martie: 10 aparate de ventilație mecanică vor fi livrate
.Oana Gheorghiu, cofondator al asociației „Dăruiește Viață”, a explicat intr-o intervenție la Digi24 cum a reușit să facă rost de 10 astfel de aparate, în condițiile în care multe țări au interzis exporturile, din cauza pandemiei de COVID-19.
Oana Gheorghiu: „Din nefericire, aparate de ventilație mecanică în România disponibile în piață nu sunt foarte multe, noi am găsit trei deocamdată. Țările și-au blocat exporturile. Avem o speranță din Brazilia. Vom aduce 10 aparate din Brazilia, ne-au dat un termen de livrare de 10 zile, ceea ce este excepțional. Vedem cum sunt și dacă sunt bune, vom mai lua probabil și în măsura în care vor mai veni donații. Se vor duce în spitalele de boli infecțioase, pentru că ele sunt în prima linie, și în spitalele de urgență.
Avem deja o companie care ne-a anunțat de o donație de 100.000 de euro, o companie ne-a virat deja vreo 15.000 de euro.”

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE 1 DECEMBRIE, LA PLOIEŞTI- PARADĂ, FOC DE ARTIFICII ŞI FASOLE CU CÂRNAŢI. ZONELE UNDE TRAFICUL VA FI ÎNCHIS

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează ceremonii militare şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, vineri,  1 decembrie. Astfel,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH