24 iunie 2024
No menu items!

Legea zilelor libere pentru părinți a fost promulgată de președintele Iohannis

Cele mai vizualizate articole

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, sâmbătă, legea care prevede acordarea de zile libere plătite părinților cazul închiderii școlilor din cauza ”unor situații extreme”, informează un comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială.

Proiectul de lege a fost adoptat, joi, în procedură de urgență și cu unanimitate de voturi de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Potrivit actului normativ, angajatorii vor fi obligați să acorde zile plătite unuia dintre părinți, în cazul în care autoritățile iau decizia închiderii școlilor în contextul unor ”situații extreme”.

Prevederile se aplică în cazul părinților cu copii cu vârste de până la 12 ani, iar în cazul copiilor cu dizabilități, până la 18 ani. Astfel, părinții vor primi 75% din salariul pe care îl au, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie pentru zilele petrecute acasă cu copiii. Numărul acestor zile va fi stabilit la nivelul Guvernului.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies