21 septembrie 2021
No menu items!

CÂMPINA : DE ASTĂZI TOȚI PACIENTII CARE SE VOR PREZENTA LA SPITAL VOR FI TRIATI IN CORT

Cele mai vizualizate articole

Incepand de astăzi devin funcționale cele doua corturi pentru triajul epidemiologic amplasate in curtea Spitalului Municipal Câmpina .
Corturile au fost puse la dispoziția Spitalului Municipal de Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. Corturile sunt dotate cu chiuvete cu apa calda si paturi , administrația locală realizand racordarea acestora la rețeaua de alimentare cu apă și la cea de energie electrică.
După cum ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, s-a luat decizia amplasării acestor corturi în contextul actualei pandemii de coronavirus, pentru protejarea pacienților, dar și a cadrelor medicale. Procedurile care vor fi urmate sunt stabilite de Direcția de Sănătate Publică, iar toate spitalele trebuie să se conformeze. Incepand de astăzi, orice pacient care ajunge la spital va trebui să treacă mai întâi pe la triajul epidemiologic, unde li se va face diferențierea pacienților care se prezintă cu patologie infecțioasă respiratorie de cei care vin cu alte probleme de sănătate. 
În corturi se va efectua triajul rapid, cu accent pe ancheta epidemiologică pentru pacienții care prezintă febră și/sau simptome respiratorii, cu scopul depistării rapide a cazurilor la risc pentru infecții virale respiratorii și pentru a reduce la minim riscul transmiterii infecției virale. Cei care vin la corturi sunt rugați să ofere informații și despre eventulale călătorii efectuate în ultima vreme, despre eventualele contacte cu persoane aflate în izolare ori în carantină și despre starea lor de sănătate.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CURSURI ONLINE LA 17 CLASE DIN PRAHOVA DIN CAUZA COVID

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, un număr de 17 clase din...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH