30 septembrie 2023
No menu items!

România va face parte din grupul restrâns de țări care va testa un vaccin experimental contra COVID-19

Cele mai vizualizate articole

Profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat că în termen de aproximativ o lună de zile un vaccin experimental făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane:

În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli Onfecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide”.

Vaccinul ar putea fi adus în țară în aproximativ o lună, dar înainte de a fi folosit va fi testat pe voluntari- persoane care nu au avut virusul- și după obținerea unor serii de avizări la Agenția Naționala a Medicamentului poate intra pe circuitul normal de folosire pe teritorul României.

3.6/5 - (5 votes)

Evaluează articolul

3.6/5 - (5 votes)

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH