22 mai 2024
No menu items!

Premierul României și ministrul Sănătății asigură că va fi testat personalul medical cu prioritate! Medicii de familie și cei din ambulatoriu vor primi echipamente de protecție!

Cele mai vizualizate articole

Premierul României, Ludovic Orban a precizat că vor fi distribuite echipamente de protecție și dezinfectanți și către medicii de familie și din ambulatoriu:”Am ținut să fiu personal prezent la instalarea în funcție a domnului Nelu Tătaru. În cadrul ședinței am discutat prioritățile pentru Ministerul Sănătății în perioada următoare. Păstrăm aceleași direcții de acțiunii, obiectivul fundamental este de a apară sănătatea și viață cetățenilor românilor, de a crește capacitatea de diagnosticare, de a întări DSP-urile pentru a face faţă misiunii fundamentale pe care o au în lupta contra coronavirus, de a pregăti spitalele pentru a primi pacienți cu coronavirus. Am discutat măsuri pentru a scădea riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale și a pacienților. Am discutat despre urgență achiziționării echipamentelor de protecție pentru cei din spitale implicați în lupta contra coronavirusului. I-am transmis personal domnului ministru solicitarea să distribuire echipamente de protecție și dezinfectanți către rețeaua medicilor de familie și a celor din ambulatoriu.”. Premierul a dat declarația după ce a avut o întânire la Ministerul Sănătății cu noul ministru Nelu Tătaru.

Acesta a făcut și precizări referitor la demiterea SG al MS. Secretarul General al Ministerului Sănătății Georgeta Bumbac, numită în funcție de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, a fost demisă prin decizie a premierului Ludovic Orban, acesta precizând vineri, la Ministerul Sănătății, unde a sosit împreună cu noul ministru Nelu Tătaru, că un ministru nou trebuie să propună o persoană cu care să poată să facă echipă.

Noul ministru al Sănătății a făcut și primele declarații în această calitate:”Sunt un om care a venit din teritoriu, la nivel local trebuie schimbate multe lucruri, autoritățile locale trebuie să le respecte. Noi ca minister avem două direcții: una urgentă – prevenția și tratarea COVID, și a doua – tratarea pacienților care nu au Covid. Vom asigura necesarul de materiale sanitare și de protecție. Vom asigura testele pentru cei care intră în protocolul de testare, personalul medical va avea prioritate la testare. Vor veni săptămâni și mai grele, dar vom trece peste această perioadă și mai întăriți„, a spus Nelu Tătaru.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SCANDAL ÎN AUTOBUZUL 30! DOUĂ TINERE AU FOST DUSE LA POLIŢIE

Un scandal a avut loc, aseară, într-un autobuz de pe traseul 30 care se deplasa pe Şoseaua Nordului. La faţa...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies