29 noiembrie 2023
No menu items!

Președintele Klaus Iohannis a vizitat primul spital militar de campanie pregătit pentru pacienții cu COVID-19!

Cele mai vizualizate articole

Președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban mnistrul Sănătății, Nelu Tătaru și ministrul de Interne Marcel Vela, a vizitat astăzi, Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni. Ministerul Apărării Naţionale a început în 18 martie pregătirile pentru montarea spitalului ROL 2 care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România, în incinta Institutului Ana Aslan. Cu ajutorul a două aeronave ale Forțelor Aeriene Române au fost aduse în ţară echipamente de protecție medicală din Germania și Turcia.

La acest spital vor fi disponibile 24 de paturi de terapie intensivă. În total, vor fi 132 de paturi pentru pacienții cu forme ușoare și medii. 80 de medici vor lucra în acest spital militar.

România este pregătită să facă față acestei epidemii. Vom face o evaluare la sânge a sistemului de sănătate, pentru a fi și mai bine pregătiți pentru orice fel de situații. Este foarte important să evitați contactul cu alți oameni, respectați toate normele de igienă. Este o perioadă foarte grea, asta ne-o spun experții, ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor, dar suntem pregătiți și sper ca și românii să fie pregătiți”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH