16 aprilie 2024
No menu items!

APELUL CHIRURGULUI DAN OPREA DE LA SPITALUL JUDEȚEAN:”EXISTĂ O STRATEGIE SAU DUMNEZEU CU MILA?” SPITALELE REFUZĂ SĂ PRIMEASCĂ PACIENȚII SUSPECȚI, MEDICII NU AU ECHIPAMENT DE PROTECȚIE, POLIȚIA MAI DESCHIDE UN DOSAR PENAL

Cele mai vizualizate articole

Doctorul chirurg, Dan Oprea, de la Spitalul Județean Ploiești este primul medic ploieștean care spune adevărul despre degringolada din sistemul medical prahovean. Despre teama doctorilor de a primi în spitale pacienții care ar putea fi infectați cu COVID -19. Dr Oprea a postat, în această dimineață, pe pagina sa de socializare povestea pacientului ajuns azi noapte la UPU – Ploiești cu febră și care venise din Germania la începutul lunii martie.

Ăștia vor avea pe conștiința mulți nefericiți!”

,, Situație: la UPU SJU, în momentul ăsta (n.r.: în cursul nopții trecute) este un pacient venit din Germania, suspect covid. Omul a fost adus in UPU, cu o litiaza biliara, peste 38 temp, posibil un icter. Clar nu poate fi operat acolo pt că ar termina spitalul ca la Suceava. Tiu refuză să-l primească la Câmpina și i-a imbârligat pe cei de la sju să-l trimită la CF. Conform protocolului, Câmpina e spital primar și are și tot ce-i trebuie pt operația laparoscopică. Aștia de la CF spun ca au închis blocul operator și au pregătit pt suspecți care nu au asemenea complicații.

Soluția ar fi să-l stabilizeze, apoi să îl ducă la Movila. Asta însă e deja full, dar se poate rezolva mutând suspecții fără complicații la CF. Sper că nu v-am amețit.

Dacă exista linia PCR, se vedea în 2 ore dacă e pozitiv și îl băgau direct în chirurgie, în caz că nu era. Așa însă, fără PCR, așteaptă 2-3 zile. Ăștia vor avea pe conștiințî mulți nefericiți, dacă deja la primul hop se cacă pe ei. “- acesta a fost mesajul primit în cursul nopții de dr Oprea de la unul dintre medicii de garda din SJP.

Management de spital, managementul unor astfel de situatii , ZERO !!!! În case ca șoarecii ….. rezolvă problemele prin telefon”

Eu sunt de garda astăzi, la Chirurgie-SJU Ploiești- anunță dr Oprea care prezintă situația de la acest moment din SJP. Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecție. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă tb să operăm, vom fi contaminați. Nu s-a sinchisit nimeni, până astăzi, sa ne facă un instructaj, măcar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situații, ZERO!!!!

Avem poliție și armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă și să încaseze amenzi.

În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgență, pentru cine????!!! Fiecare face ce vrea mușchiul lui. Unde sunt epidemiologii, cei de la protecția muncii, managerii,(avem așa ceva???). În case ca șoarecii ….. rezolvă problemele prin telefon. Au familii și au dreptul la sănătate!!!??!!!

DAR NOI??? Avem doar obligații??? Nu avem dreptul la protecție, la sănătate?????

Se testează 10.000 de bucureșteni, pentru că așa vor unii profesioniști din sănătate, ministerul se delimitează de această acțiune… este anarhie, sau ce??

Mai exista institutii ale statului valide si apte sa actioneze??? Exista o strategie, un plan de actiune articulat si coerent ??? Sau Dumnezeu cu mila?? Dumnezeu da, dar nu baga in traista??? Cum facem?? Stie cineva??”

Poliția a mai deschis un dosar penal 

Prefectura și DSP Prahova au aflat imediat de postarea și strigatul doctorului Dan Oprea și ne-au confirmat ca „În cazul SJUP este demarată ancheta administrativă pentru a se stabili dacă au fost respectate toate măsurile”.

Și Inspectoratul Județean de Politie a avut un punct de vedere despre situația de la spitalul județean, a mai deschis un dosar penal.  IJP Prahova: „Ieri, 28 martie, în jurul orelor 22.00, am fost sesizați de un reprezentant al unei unități spitalicești din municipiul Ploiești cu privire la faptul c, un bărbat s-a prezentat cu simptome specifice virozei și a omis să declare că în cursul lunii s-ar fi întors din Germania. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, bărbătul în vârstă de 62 de ani, din Ploiești, ar fi călătorit în statul german și ar fi revenit în țară în data de 16 martie a.c. În cauză a fost deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omisiunea declarării unor informații, totodată fiind înștiințată Direcția de Sănătate Publică”.

4.2/5 - (14 votes)

Evaluează articolul

4.2/5 - (14 votes)

Cele mai noi știri

ATENŢIE, PĂRINŢI! UN COPIL A DISPĂRUT DINTR-UN PARC DIN PLOIEŞTI! SFATUL POLIŢIŞTILOR

În această după amiază, în jurul orei 18.45, un bărbat a anunţat la 112 faptul că fiul prietenei sale,...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies