30 noiembrie 2023
No menu items!

SPITALUL CÂMPINA  INTRA IN PRIMA LINIE DE LUPTA CU COVIT -19. MEDICII AU ECHIPAMENT DE PROTECȚIE DOAR PENTRU O SAPTAMANA, DOAR 2 VENTILATOARE ȘI NICIUN MEDICAMENT SPECIFIC PENTRU CORONAVIRUS

Cele mai vizualizate articole

Începand de astăzi, Spitalul Muncipal din Capina a devenit oficial Spital COVID-19. Am fost recent in acest spital.  E frumos ( dacă poți spune asta despre un spital din România) , e foarte curat si luminos.S- au investit foarte mulți bani europenii in ultimii ani și asta se vede de la echipamente , paturi, saloane aerisite, trasee intraspitalicesti. E un spital mic și cochet in care nu îți era frica sa intri ca ai sa pleci cu alte 10 boli in plus fata de cea pentru care te- ai dus sa te tratezi. Toată acesta atmosfera se va schimba de astăzi, de când spitalul a fost declarat ” centru COVID-19″.

Spitalul  are 302 paturi și 15 paturi in ATI. In ultima perioada, in spital, au fost primite numai cazurile care au constituit urgente majore , așa ca la momentul declarării  ca ” spital COVID-19 ” , doar 30 de paturi sunt ocupate și pana astăzi niciun pacient infectat cu coronavirus nu a ajuns aici. Pana in prezent niciunul din cei 55 de medici și aproximativ 250 de asistenți nu și- au anunțat intenția  de a demisiona.

In ceea ce privește pregătirea pentru noul statut, de ” spital-COVID-19″ , directorul instituției , dr Călin Tiu , a precizat ca in magazia spitalului exista echipament de protecție suficient doar pentru 5-7 azi, iar ventilatoarele ,considerate vitale in cazuri grave de coronavirus, sunt doar 2 in acest moment in spital . In ceea ce privește medicație specifica , cea prevăzută de schemele de tratament avizate de INS , spitalul din Câmpina nu are , încă, niciun medicament .

Dr Călin Tiu rămâne , însă , optimist : ” Suntem deciși sa rezistam! Depinde , însă și de ajutorul pe care îl vom primi cu tehnica și materiale specifice .”

Reamintim ca acest spital , cu doar 300 de paturi și 15 paturi ATI va trebui sa facă fata necesarului întregului județ Prahova ,care are aproximativ 800 000 de locuitori .

3/5 - (19 votes)

Evaluează articolul

3/5 - (19 votes)

Cele mai noi știri

ACCIDENT STUPID PE DJ 100B! CUM A MURIT UN BĂRBAT DE 30 DE ANI

Un accident rutier mortal a avut loc în această seară pe DJ 100B, în afara localităţii Bărăitaru. Din cercetări a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH