28 mai 2022
No menu items!

Trei noi dosare penale pentru prahovenii care au încălcat Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor! 478 de prahoveni au fost sancționați contravențional în ultimele 24 de ore!

Cele mai vizualizate articole

În data de 31 martie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 5.105 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 252 de persoane.

Echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat seria de verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context,

În cursul zilei de luni, 30 martie, au fost controlate 2.482 de locații unde se află persoane în auto-izolare și 62 de agenți economici.

În urma verificărilor au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru trei persoane. Toate au fost deschise pentru încălcarea art.352 din Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 478 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 613.000 lei, dintre care 477 au fost toate pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare, iau una pentru alte fapte în context.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 57 de dosare de cercetare penală pentru 75 de persoane și au aplicat aproape 2.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală ce se apropie de 2.500.000 lei.

Vă reamintim că începând de marți, 31 martie, sunt în vigoare prevederile Ordonanței Militare nr.5/30.03.2020, act care vine cu sancțiuni mai drastice pentru cei care nu respectă măsurile de auto-izolare și carantină:

ART.3 „(1) Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii.

(2) Persoanele care nu respectă condițiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracțiune.”

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PERCHEZIŢII ÎN PRAHOVA ŞI DÂMBOVIŢA LA CONTRABANDIŞTI CU ŢIGĂRI- VIDEO

La acest moment, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova pun în executare 13 mandate de percheziție domiciliară...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH